Læserdebat

Bankernes selvundergravende og centraliserende virksomhed

Læserdebat af: Jens Jørn Pedersen, Sanddalvej 4, 7000 Fredericia

Vi kender vist alle denne sætning: ”Save den gren over vi selv sidder på!” Bankfolk er lidt underlige, men måske også lidt kortsynet og naive. Den ene gang efter den anden kommer de med tilbud, der vel at mærke er gratis (af latin gratiis, ablativ pluralis af gratia ‘ynde, gunst’) for efter nogen tid at pålægge gebyr.

Nu arbejder bankerne og systemet på afskaffelse af fysiske penge, som man kan mærke i hånden, men de kan også være svære at se om natten. ”Om natten er alle katte grå”.

Systemet – Skat, skatteminister og finansminister – vil gerne, at al pengebevægelse kan aflæses centralt, så de kan gribe fat i ”Onkel Egon”, når han gør noget forkert, hvilket hviler på en overbevisning om, at alting bliver mere retfærdigt på den måde – selv om det er tvivlsomt. Alle betaler den skat, som systemet bestemmer, og ingen får for meget udbetalt. Lars Løkke Rasmussen kan sidde ved sin computer og se det hele (Venstres fornemmeste politiske retning var decentralisering indtil Lars Løkke Rasmussen centraliserede og centraliserer alt, han kan nå at få igennem).

Bankerne arbejder kraftigt på håndøre afskaffelse og erstatte med digitale ”pletter” på en skærm. Penge er en abstraktion fra virkelige værdier og digitale ”pletter” på en skærm en dobbeltabstraktion, der hviler på en konvention, da tallene på skærmen i sig selv intet er værd. En af bankens begrundelser er lønbesparelser, når ”kunderne” selv flytter rundt på pengene, og det er gratis – nåh nej, vi skal lige have transaktionsafgift! Herved har banken endnu mere passiv indtjening.

Bankerne arbejder herved på selvnedlæggelse. Det digitale system kan centraliseres, så der blot er én servervirksomhed på ”Christiansborg”, hvor alle økonomiske transaktioner går igennem, herved kræves kun tre IT-nørder og to revisorer til erstatning af bankerne. Samtidig har Lars Løkke Rasmussen opnået total centralisering, således at en enkelt person kan beslutte og styre det hele. Hvilket allerede og lige nu giver gevaldige problemer i kommuner og regioner, der er reduceret til administrerende satellitter for regeringen. Resultatet er blandt andet dårligere skoler, uoverskueligt lange ventelister på sygehuse, psykisk og psykiatrisk behandling. Og den demokratiske proces er reduceret til finansministeren.

Rammer for deltagelse i debat:
På DanmarkC TVs sociale medier, ønsker vi borgeren mulighed for en fri og saglig debat. For at sikre en god debat, modererer vi indholdet for at holde en sober tone. Dette praktisere vi, ved at fjerne kommentarer, der efter vurdering er nedladende, chikanerende eller indeholder hadefuld retorik. Hvis disse etiske rammer overtrædes, kan man risikere at blive udelukket fra debatten. Vi oplever at mange benytter den åbne mulighed for at komme til orde - hvis vi overser en kommentar, som du mener overskrider vores rammer for etik, så send os et tip. Hvis du er blevet udelukket fra debatten, for en overskridelse af vores retningslinjer, - og er du uenig heri? Så kan du kontakte Vores redaktion på tv@danmarkc.tv