Kort Nyt

Fredericia vært for Skolemesterskaberne i E-sport 2025

Af Mads Wiig Ehmsen - mwe@danmarkc.tv

Kirstinebjergskolen inviterer til Danmarksmesterskaberne i e-sport for grundskoler

For tredje år i træk afholdes Skolemesterskaberne i E-sport, og denne gang er det Fredericia Idrætscenter, der lægger lokaler til det store finaleevent den 21.-22. marts 2025. Kirstinebjergskolen i Fredericia Kommune står bag arrangementet, der har en ambition om at tiltrække mindst 75 hold fra grundskoler i hele landet.

Skolemesterskaberne har til formål at skabe trygge rammer for et godt onlinemiljø i grundskolen, hvor eleverne kan styrke deres fællesskaber og tilegne sig samarbejdsorienterede værktøjer.

Prominente navne bakker op

Skolemesterskaberne har fået opbakning fra en række prominente navne inden for e-sport og dansk kulturliv.

Blandt andet støtter tidligere landsholdsanfører i fodbold Simon Kjær, Thomas Bense fra Pixel.tv, den professionelle EA FC-spiller Anders Vejrgang, CS:GO-spilleren Rasmus “HooXi” Nielsen fra G2 Esports og CS:GO-træner Daniel Vorborg projektet.

Turneringens forløb

Finaleeventet i Fredericia Idrætscenter byder på kvartfinaler, semifinaler og finaler, der afvikles på en hovedscene med storskærm, kommentatorer og livestreaming. Derudover vil der være konkurrencer, opvisningskampe, give-aways og et stort expo-område med gaming-muligheder. I forbindelse med finaleeventet afholdes også et LAN-party med plads til 100 deltagere.

Tilmeldingsfristen til Skolemesterskaberne er den 1. december 2024. De indledende runder starter den 6. januar 2025 og løber frem til den 1. marts 2025. Alle deltagende hold er garanteret mindst fem kampe.

Skolemesterskaberne er et ikke-kommercielt projekt drevet af Kirstinebjergskolen og en styregruppe bestående af repræsentanter fra Fredericia Kommune, erhvervslivet og e-sportens verden.