FREDERICIA

Kom til Jul på Museumsgaarden Kringsminde

Af Mads Wiig Ehmsen - mwe@danmarkc.tv

En traditionel og hyggelig juleoplevelse for hele familien

Lørdag den 25. november 2023 er der fuld fart på juleaktiviteterne på Kringsminde imellem kl. 11.00 -16.00, her er det årlige julearrangement Jul på Kringsminde nemlig igang.

På gårdspladsen bydes der på en række oplevelser til ganen og traditionelt håndværk. Fra kl. 12.00 kan man opleve slagteriet af grisen, og gåsen følger efter kl. 13.30. Her kan man også nyde brændte mandler, pandekager fra BECH, og pølser fra “Trunte”. Lokale musikanter og et pigekor fra Den Kreative Skole sørger for stemningsfuld musik.

Børnene kan møde julemanden og hans familie, prøve stoftryk på muleposer, arbejde i træværkstedet, dyppe lys eller binde en julebuk. Der er også lejlighed til at bage småkager og deltage i andre kreative aktiviteter.

Det traditionelle håndværk i holdes i hævd på Kringsminde, her bliver der dyppet lys. Arkivfoto: DanmarkC TV

I bryggerhuset sælges der vredkål, og i caféen i stuehuset kan man varme sig med gløgg, æbleskiver, kaffe, te og saft. Her er også kniplingskager at finde.

Østfløjen af gården er dedikeret til bagning af julesmåkager og fremstilling af hjemmelavet marcipan og sennep. Besøgende kan også smage på rullepølse og blodpølsepandekager, og biavlerne sælger årets honning og honningbolsjer.

DanmarkC TV var med til Jul på Kringsminde sidste år, se hvordan det gik for sig i videoen herunder:

Kom med en tur tilbage i tiden til Jul på Kringsminde i 2022. Video: DanmarkC TV

I loen kan man binde sin egen adventskrans og købe jernjuletræer og andet pyntegrønt fra smeden. Kornladen byder på risengrød, og i farveladen findes uldne julebukke og julepynt. Hestestalden tilbyder lysdyppelse og træværksted, mens vestfløjen fokuserer på juleaktiviteter og gaveidéer. Smeden præsenterer jernjuletræer og nisser, og i Persillegartneriet kan man købe friske afgrøder.

Det hele sker på Museumsgården Kringsminde.

  • Lørdag den 25. november 2023 imellem kl. 11.00 -16.00
  • Museumsgården Kringsminde, Kringsmindevej 9, Egeskov, 7000 Fredericia