ERRITSØ

Emma Weiss Nielsen har netop opnået en 3. plads i VM for Unge Forskere i USA

Af Steen Knudsen - stkn@danmarkc.tv

Emma fra Erritsø blandt verdens klogeste unge i Dallas har arbejdet sig til en fantastisk placering

19-årige Emma Weiss Nielsen fra 3. g på EUC Lillebælt har netop indkasseret en flot 3. plads ved VM for Unge Forskere. Konkurrencen foregik i Dallas, Texas i USA, hvor Emma Weiss stillede op i kategorien Physics and Astronomy.

Her var hun i konkurrence med 66 andre projekter fra hele verden. 

Jeg er meget beæret over at blive anerkendt
Emma Weiss

”Da jeg så mit navn på skærmen, skulle jeg lige sikre mig, at det var sandt. Jeg havde slet ikke turdet håbe på det. Jeg er meget beæret over at blive anerkendt blandt så mange vildt gode projekter fra hele verden,” fortæller Emma Weiss i telefonen fra Dallas. 

Fra stuen i Erritsø til den store forskerscene for unge i USA. Foto: Metha Loumann

Emma Weiss projekt handler om snefnugs aerodynamiske forhold. Hun har set på snefnugs aerodynamiske forhold ud fra en undren over snefnugs udformning i forhold til deres fald gennem atmosfæren. Hvordan afhænger snefnuggenes fald af deres udformning? Emma Weiss kommer også ind på den betydning, som forskning i snefnugs aerodynamik har for vejr- og klimamodellers præcision. 

Hun tror selv, at hun vinder 3. pladsen fordi hendes tilgang til projektet er anderledes end de studier, der tidligere er lavet.

Hele projektet har hun lavet hjemme i stuen hos familien i Erritsø. 

I alt 1.700 projekter deltog ved VM, også kaldet Regeneron ISEF 2023, verdens største STEM-konkurrence for unge forskere. 

Emma Weiss blev udtaget til dette års VM i Texas, da hun i 2022 deltog i den hjemlige Unge Forskere konkurrence og her indkasserede en 1. plads i kategorien Physical Science. I 2019 blev hun kåret som årets Unge Forsker.

Det er Astra – det nationale naturfagscenter, der arrangerer Unge Forskere. Konkurrencen er en vigtig del af Astras strategiske kerneopgave om at styrke arbejdet med talentfulde elever i naturfag og naturvidenskabelige fag.