FREDERICIA

Wings for Life World Run påvirker trafikken 5. maj inden for voldene

Af Steen Knudsen - stkn@danmarkc.tv

Det populære løb afvikles for anden gang i Fredericia, og ruten er nu offentliggjort

Fredericia:: Søndag den 5. maj fra kl. 13 til ca. kl. 16 afspærrer Fredericia Kommune Wings for Life ruten for al kørsel. Der vil være gennemkørsel med hjælp fra trafikofficials ved syv steder på ruten – se kortet nederst.

Der vil være p-forbud på ruten søndag den 5. maj. fra kl. 12 til 16. Deltagerne bliver henvist til parkeringspladserne ved Sundhedshuset.

Wings for Life World Run 2025
Fredericia er i selskab med byer fra hele verden, når der den 5. maj afholdes Wings for Life World Run. Men der kommer til at ske meget mere i forbindelse med løbet både lørdag og søndag.

Kulturkasseren vil være fyldt med gode oplevelser for hele familien med sjove familieoplevelser og en koncert. Hele Fredericia er inviteret med, og det er gratis at deltage på Kulturkasseren.

Dagen inden, lørdag den 4. maj, lægger Monjasa Park endnu en gang græs til en showmatch. Showmatchen, der hedder ProdigyDK Creator Charity Showmatch, er en årlig begivenhed, hvor nogle af Danmarks mest elskede content creators og professionelle gamere samles for at dyste i populære spil. I Fredericia skal der dystes i fodbold, og kampen fløjtes i gang kl. 11.

Fredericia Kommune har udsendt kortet herover.

Fakta om Wings for Life World Run – et løb uden målstreg
Det er et helt særligt løb, der kommer til Fredericia den 5. maj – eller måske nærmere et utraditionelt løb. I Fredericia er der planlagt en rute, som deltagerne kan vælge at bruge. Men der er ikke en målstreg, som alle deltagerne skal krydse.

Konceptet er, at alle deltagerne henter en app, hvor de også har tilmeldt sig løbet, og tager et par høretelefoner i ørerne, når løbet sættes i gang præcis klokken 13.00. En halv time efter starter den virtuelle mållinjebil, der ”følger efter” deltagerne, og i sidst ende indhenter dem alle.

Alle, der deltager i løbet, betaler 20 euro for at deltage, og alle indtægterne går ubeskåret til at fremme forskning af rygmarvsskader.

Fredericia Kommune støtter Wings for Life og Showmatchen ved at afholde udgifter til blandt andet:

  • Stævneplads, faciliteter og løbsafvikling
  • Koncert
  • Frivillige
  • Branding af Fredericia
  • Medarbejderaktivering