Home SAMFUND Vi spiser sammen på plejecentrene
Vi spiser sammen på plejecentrene

Vi spiser sammen på plejecentrene

0

Vi spiser sammen på plejecentrene  

I uge 17 spiser Danmark sammen, og det markerer plejecentrene i Fredericia ved at invitere til fællesspisning

Alt for mange i Danmark er ensomme, derfor tog Folkebevægelsen mod Ensomhed sidste år initiativ til, at Danmark spiser sammen i uge 17. Plejecentrene i Fredericia bakker kampagnen op og inviterer beboere og deres pårørende til gratis fællesspisning i uge 17.

”Vi ved, at måltider og fællesspisning skaber fællesskaber, som bringer mennesker sammen, der ikke normalt mødes. Måltidet skal så vidt muligt være en oplevelse, som er værd at se frem til, og som foregår i indbydende rammer sammen med andre. Men vi kan godt blive bedre til at invitere andre indenfor – og selv at sige ja tak til invitationer til at deltage i nye fællesskaber. Og fællesspisningen på plejecentrene i uge 17 er en god anledning til begge dele”, siger formanden for Social- og Omsorgsudvalget, Henning Due Lorentzen.

I hele uge 17 vil flere af kommunens plejecentre arrangere en dag med et fælles måltid, man som pårørende kan melde sig til. Hvert plejecenter sender selv invitationen ud til deres borgere og pårørende. Med arrangementerne vil plejecentrene gerne øge kendskabet til de pårørende, der kommer på plejecentrene – og samtidigt gøre det lettere for den enkelte beboer at invitere gæster til at spise med.

Fællesspisning i MesseC

Selvhjælp Fredericia-Middelfart, Ældre Sagen Fredericia, Frivilligcenter Fredericia og Messe C er gået sammen om at invitere til fællesspisning i uge 17. Spis-sammenarrangementet afholdes tirsdag den 25. april fra kl. 17 – 20.30 i Messe C. I løbet af arrangementet skal der spises synges og snakkes, og forhåbentlig lægges kim til nye bekendtskaber. Det kræver tilmelding at deltage. Tilmelding skal ske til Frivilligcenteret på 7210 6770 eller mail louis.lindholm@fc-fa.dk.

Invitér selv inden for

Har du selv mod på at invitere inden for til fælles samvær over f.eks. en kop kaffe, en pizza eller en middag, så har du mulighed for at oprette et måltid på www.danmarksspisersammen.dk.

Fakta

Det er Folkebevægelsen mod Ensomhed, der står bag Danmark spiser sammen, og det er anden gang, at Danmark spiser sammen.