Læserdebat

Vi har strøm nok

Læserdebat af : Karsten Byrgesen, Regionsrådsmedlem Region Syddanmark og byrådsmedlem i Fredericia

Vi har strøm nok, men den kommer fra afbrænding af Skandinaviske og Baltiske skove og i mindre grad vind og sol

Vi bruger strøm som aldrig før. Nye ”grønne ” tiltag sluger strøm i et omfang der skaber en kritisk forsyningstilstand og befolkningen opfordres til at spare. Med prisernes vanvittige og helt unødvendig himmelflugt giver det sig selv, at det er en god ide at spare. Men ikke alle skal spare. 

Det såkaldte og absolut intetsigende navn ”Power to-X (PTX)” fænomen, er en lykkepille historie om hvorledes ”billig overskudsstrøm” gennem elektrolyse forvandles til Brint. Forvandlingen til brint sker i en proces, hvor mindre end 40% af den energi (el) der bruges, bliver vekslet til Brint. Det er en dårlig forretning, med mindre energien – elektriciteten – er ekstrem billig. El er dyrt! Derfor er det rimeligt som forbruger, at spørge om, hvor meget betaler strømslugende ”grønne” virksomheder for elektriciteten, for det er helt oplagt, at el leverandørerne lader den almindelige forbruger betale for den fest. 

Jeg stemte NEJ i Byrådet til at etablere en PTX fabrik i Fredericia, fordi forudsætningerne enten ikke var oplyste eller fordi der var alt for mange løse ender. Som eksempel: Hvor kommer strømmen fra? Der er ikke tilstrækkeligt strøm i landsdelen, og hvorledes kommer de enorme mængder el frem til fabrikken? Er sandheden, at der skal bygges et stort antal vindmøller og solcelleparker i kommunen for at lave ”grøn” strøm, og er dèt i virkeligheden grunden til, at jeg ALDRIG fik svar på mine 14 spørgsmål. Som i ”Kejserens nye klæder” er alle, der ikke kan se fidusen i PTX dumme, men det var en dreng der i eventyret så, at kejseren kun stod i underbukser. Er sandheden den, at det er udenlandske investorer, der stikker af med fortjenesten medens vi står med regningen, vindmøller i baghaverne og dyrt brint.  

Tiden er kommet til at gentænke tanken om brint ”eventyret”, der til reel markedspris, vil være nærmest ubetalelig. Vi råder ikke over de gigantiske mængder af elektricitet der kræves til at facilitere den grønne omstilling, hvilket taler for at være langsigtede. Herunder at udvikle kerneenergi som et topteknologisk og bæredygtigt svar på energiudfordringerne.   

Rammer for deltagelse i debat:
På DanmarkC TVs sociale medier, ønsker vi borgeren mulighed for en fri og saglig debat. For at sikre en god debat, modererer vi indholdet for at holde en sober tone. Dette praktisere vi, ved at fjerne kommentarer, der efter vurdering er nedladende, chikanerende eller indeholder hadefuld retorik. Hvis disse etiske rammer overtrædes, kan man risikere at blive udelukket fra debatten. Vi oplever at mange benytter den åbne mulighed for at komme til orde - hvis vi overser en kommentar, som du mener overskrider vores rammer for etik, så send os et tip. Hvis du er blevet udelukket fra debatten, for en overskridelse af vores retningslinjer, - og er du uenig heri? Så kan du kontakte Vores redaktion på tv@danmarkc.tv