FREDERICIA

Vi er den 20 bedste kommune når det kommer til, at bruge penge på vores ældre borgere!

Af Steen Knudsen - stkn@danmarkc.tv

Det oplyste Søren Larsen (A) på dagens Årsmøde for Seniorer i Fredericia Kommune

Søren Larsen, der er formand for Senior- og Socialudvalget, stillede spørgsmålet, om vi så også har forholdsvis bedre pleje? Vi kommer i takt med det stigende økonomiske pres til at stille os selv det spørgsmål flere gange i de kommende år.

I sit indlæg sagede Søren Larsen blandt andet:
“En anden stor udfordring er, at sikre at vi har tilstrækkelig mange social- og sundhedshjælpere og assistenter til plejehjemssektoren. Vi skal have et skarpt fokus på at vi har attraktive arbejdspladser og et lavt sygefravær, og hvor man har lyst til at blive i sit job i rigtig mange år.

Plejesektoren er så vigtigt et fag, at vi bliver nød til at gøre det at arbejde i vores plejesektor, at det bliver mere attraktivt.

Men overordnet set, bliver det formentligt antallet af plejepersonale, som kommer til at bestemme vores budget på plejeområdet fremover. For lige meget hvor mange penge vi når at få til rådighed, hvor mange penge vi tilfører til området, så vil udfordringerne med at skaffe tilstrækkeligt med arbejdskraft være det der reducerer serviceniveauet, er vi bange for,” lod Søren Larsen forstå.

DanmarkC TV bringer om kort tid en times sammendrag fra et oplysende Årsmøde, der berører alle seniorer i Fredericia.