Kort Nyt

Vedligehold påbegyndes onsdag: Forvent større flaring fra raffinaderiet i de kommende dage

Af Mads Wiig Ehmsen - mwe@danmarkc.tv

Crossbridge Energy gennemgår vedligeholdelsesarbejde begyndende imorgen

Crossbridge Energy Raffinaderiet i Fredericia lukker fra den 28. februar 2024 flere af anlæggene i processen ned på grund af et planlagt rense- og vedligeholdelsesarbejde.

Det oplyser Crossbridge Energys presseafdeling tirsdag formiddag.

Dette betyder, at raffinaderiet vil køre med nedsat kapacitet. Der vil derfor forekomme mere flaring i perioder, som vil kunne ses som en større flamme fra flammetårnet, og der vil også kunne ses mere røg fra raffinaderiets skorstene end normalt.

Vedligeholdelsesarbejdet betyder også, at der dagligt vil være flere eksterne leverandører, som gæster raffinaderiet.

Der vil være tale om mere end 125 håndværkere og specialister, som vil hjælpe til med de forskellige arbejdsopgaver. Dertil kommer omkring 130 af Crossbridge Energys egne medarbejdere, som i perioden er dedikerede til arbejdet.

– Første skridt i vedligeholdelses- og rensearbejdet er at køle procesanlæggene ned og få dem tømt for produkter og klargjort til, at der kan udføres vedligeholdelsesarbejde. Arbejdet vil foregå i døgndrift. Potentielt vil der i perioden kunne opstå lugt. Raffinaderiet vil dog driftsmæssig forsøge at imødegå dette ved at omlægge produktionsprocedurer, mens rense- og vedligeholdelsesarbejdet står på, lyder det fra Torben Øllegaard Sørensen, pressechef ved Crossbridge Energy.