Læserdebat

Udvidelse af Fredericia Havn?

 Eller ansvar for Lillebælt og skabelse af en rigtig Nationalpark.

Læserdebat af : Martin Runager – spidskandidat for Alternativet Fredericia KV2021

Hvordan harmonerer den kommende udvidelse af Fredericia Havn med de store ord om Klima – og Miljø?

I forvejen bærer Socialdemokratiet og med dem den samlede Kommunalbestyrelse i Fredericia det største ansvar overhovedet for, at Lillebæltet er stendødt for resident bundliv.

Det kan ikke udtrykkes anderledes. 

At råbe og pege fingre ad nabo-kommunerne er nærmest pinlig ansavrsforflygtigelse i bedste Fredericia-stil, og den er i dette tilfælde virkelig dårlig.

Ingen har taget skridt til, at Storbranden fra 2016, og den efterfølgende olie katastrofe for bæltet, IKKE kan gentage sig. Dangødning er konstrueret nøjagtigt som før, og Kommunen har IKKE flere medarbejdere til at påtale, at de IKKE skal overfylde deres tanke. Kommunen frikendte sig selv for skyld, og bæltet betalte prisen. 

Kommunalbestyrelsen har derudover givet tilladelse til, at der pumpes forurenet grundvand direkte i Lillebælt fra Kemira grunden. Det ledes dog ad omvej udover Fredericia Spildevand pt. Men der forefindes ingen remedier til rensning af dette. Så derfra hældes det ad rør ud i 50 m’s dybde i Lillebælt urenset.

Hvi nogen har lært noget af de sidste års mangel på miljøomsorg og indsats – så burde det være at en havneudvidelse er det sidste vi har brug for. Både i en miljømæssig men også i en klimamæssig henseende. 

I 2016 lancerede Alternativet ideen om en rigtig Nationalpark Lillebælt. Vi er meget glade for at De Radikale i Kolding nu har samlet ideen op, og det tegner dermed lysere for fremtidens Lillebælt.

Så – lad os få sat gang i en rigtig Nationalpark Lillebælt og få fredet dele af bæltet, og stoppet både Fredericia’s og de andre kommuners kloakholdning til vores fantastiske havmiljø.

Det ville gavne Fredericia med den ambition, og det ville klæde Fredericia at vi gik forrest og ikke pegede fingre ad andre når det er her den er mest gal, og hykleriet allerstørst.

‘Klapning’ af havneslam er afgjort svineri. Men kun en del af de mange skraldespandsopgaver Lillebælt dagligt løser for både Fredericia og de andre tilstødende kommuner.

Lad os tage fat i det hele på een gang, og starte med et rungende – NEJ TAK – til havneudvidelse –

Rammer for deltagelse i debat:
På DanmarkC TVs sociale medier, ønsker vi borgeren mulighed for en fri og saglig debat. For at sikre en god debat, modererer vi indholdet for at holde en sober tone. Dette praktisere vi, ved at fjerne kommentarer, der efter vurdering er nedladende, chikanerende eller indeholder hadefuld retorik. Hvis disse etiske rammer overtrædes, kan man risikere at blive udelukket fra debatten. Vi oplever at mange benytter den åbne mulighed for at komme til orde - hvis vi overser en kommentar, som du mener overskrider vores rammer for etik, så send os et tip. Hvis du er blevet udelukket fra debatten, for en overskridelse af vores retningslinjer, - og er du uenig heri? Så kan du kontakte Vores redaktion på tv@danmarkc.tv