Kort Nyt

Trods ekstrem sommerregn: Tusindvis af boligejere ignorerer vejrbeskyttelse

Af Steen Knudsen - stkn@danmarkc.tv

Forsikringsselskaber oplever travlhed, mens boligejere forsømmer at tage forholdsregler

Sommerens ustadige vejr har ført til en bølge af anmeldelser om vejrligsskader hos forsikringsselskaberne. Men en ny undersøgelse fra Kantar Public, udført for Gjensidige, afslører at mange boligejere stadig forsømmer at beskytte deres hjem mod vejrligsskader.

Efteråret lurer: Risikoen for skader forbliver høj

Selvom sommeren har budt på voldsomme regnskyl, er efteråret lige om hjørnet, hvilket betyder, at risikoen for vejrligsskader fortsætter. Undersøgelsen viser, at fire ud af ti boligejere ikke tager skridt til at beskytte deres hjem mod skader fra voldsomt vejr, såsom at tømme tagrender eller placere ejendele højt i kælderen.

“Sæsonen for skybrud rækker ind i efteråret”

Henrik Sagild, direktør for skade i Gjensidige, advarer om, at boliger er blevet mere udsatte for vejrligsskader. “Hvor vi tidligere oplevede, at sæsonen for skybrud primært var om sommeren, så oplever we i dag, at sæsonen for skybrud rækker helt ind i sensommeren og efteråret,” siger han.

Forholdsregler kan mindske risikoen

Selv en lille indsats kan gøre en stor forskel i beskyttelsen mod vejrligsskader, ifølge Sagild. Han opfordrer boligejere til at bruge den kommende tid på at gennemgå deres bolig og tilstødende udeområder for at minimere risikoen for skader. “Selv en lille indsats kan gøre en stor forskel,” siger han.

Gode råd til vejrsikring

  1. Rens tagrender og afløb
  2. Indlæg dræn ved husets sokkel
  3. Placer ejendele i kælderen i over 40 cm højde
  4. Tøm regnvandstønden regelmæssigt
  5. Vær opmærksom på løse genstande i haven