FREDERICIA

Tilgængelighedspuljen skaber glæde i forening

Udgivet af Mads Wiig Ehmsen - mwe@danmarkc.tv

Tilgængelighedspuljen har haft stor betydning for Kvindelig Idrætsforening(KIF)

Sidste år søgte Kvindelig Idrætsforening(KIF) midler fra tilgængelighedspuljen til blandt andet et teleslyngeanlæg og højtalere, der skulle gøre det nemmere for mennesker med handicap at deltage i deres aktiviteter.

”Midlerne fra tilgængelighedspuljen har haft stor betydning for vores forening. Vi har ikke haft mulighed for at have musik til træningen før, vi var så heldige at få penge til blandt andet højttaleren. Det er dejligt, at vi kan være fleksible på træningssteder – både indendørs og udendørs ved at have transportabel musik”, fortæller Pia Nør Jensen, instruktør i foreningen.

Tilgængelighedspuljen i Fredericia Kommune udgør årligt 200.000 kr. og kan søges af foreninger og borgere til tiltag, der kan forbedre tilgængeligheden for mennesker med forskellige handicaps i Fredericia. Puljen administreres af Senior- og Socialudvalget og uddeles i samarbejde med handicaprådet og Seniorrådet.

”Det er vigtigt for os at skabe tilgængelighed for alle. Manglende tilgængelighed kan ekskluderer nogle grupper, og det kan skabe grobund for ensomhed. Derfor er det vigtigt at tænke tilgængelighed ind i vores fællesskaber her i Fredericia. Det gør vi blandt andet med tilgængelighedspuljen”
FORMAND FOR SENIOR- OG SOCIALUDVALGET, SØREN LARSEN

Projekterne, der kan søges midler til, skal enten komme mange til gode eller have stor betydning for en mindre gruppe.

”Man skal ikke lade sig begrænse, og vi håber, at vi får rigtig mange ansøgninger. Ansøgningerne kan danne grobund for en konstruktiv dialog omkring, hvilken udvikling vi gerne vil have i Fredericia på dette område, uanset om man får penge fra puljen eller ej”, siger Belinda Møller Videsen, formand for Handicaprådet.

Søg puljen nu
Ansøgningsfristen er den 20. marts 2023. Det, der kan søges om tilskud til, er opstartsudgiften eller anlægsudgiften. Evt. drift, vedligehold og forsikring skal ansøgeren selv dække.

Har du et godt projekt, der kan gøre det nemmere for mennesker med handicap at deltage i kultur, foreningsliv eller naturoplevelser, så er det nu, du skal sende en ansøgning til tilgængelighedspuljen.

Du kan læse mere om puljen, og hvordan du søger her: https://www.fredericia.dk/borger/omsorg-sundhed/tilgaengelighedspuljen