Politik

Tidligere justitsminister og partiformand Søren Pape Poulsen er død!

Af Steen Knudsen - stkn@danmarkc.tv

Det Konservative Folkeparti oplyser, at Søren Pape Poulsen døde af en hjerneblødning lørdag i en alder af 52 år

Søren Pape Poulsen overtog ledelsen af Det Konservative Folkeparti i en svær tid. Fra begyndelsen fik han det ikke let, og var næsten et voksenmoppeoffer. Få så tilbage på Søren Pape Poulsens tid som borgmestr i Viborg, hvor han havde en flot karriere bag sig.

Det lykkedes over en forholdsvis kort årrække at samle parti og stemmer, og det var med god grund han efter et folketingsvalg kunne sige: “Hov – fordoblede vi ikke lige vores mandater!”.

Ved valget i 2022 gik det ned ad bakke. Nogle politiske fejlvurderingen gik hårdt ud over Søren Pape Poulsen, som før valget nærmeste var krammebamse for flere politikere, og som vendte sig mod ham.

Politiske kommentatorer havde siden valget travlt med at dømme Søren Pape Poulsen “ude” af dansk politik, og spekulerede konstant i, hvem der skulle overtage formandsjobbet.

Kommentar fra byrådsmedlem Tommy Rachlitz Nielsen (K)
Det er en dybt berørt Tommy Rachlitz Nielsen, gruppeformand for de konservative i Fredericia, DanmarkC TV får kontakt til.

Tommy Rachlitz Nielsen har kendt Søren Pape Poulsen i mange år.

Han var et fantastisk menneske. Han var altid optimistisk. Han var altid villig til at give ud af sin viden. Han var en kæmpe inspirationskilde. Også før han blev borgmester, da han var borgmester og som partiformand.”

Søren vil blive savnet
Vi lærte hinanden at kende i den kommunalpolitiske verden. Jeg husker endnu det første landsråd, hvor han stod som partiformand i døren og gav os alle hånd. Og jeg tænkte, her er han, og han er ikke for fin til et håndtryk…

Søren var ikke for fin til nogen. Han kunne tale med alle.

Tommy Rachlitz Nielsen slutter samtalen med at gentage: “Søren vil blive savnet!

Udtalelse fra Statsminister Mette Frederiksen om Søren Pape Poulsen
”Det er med stor sorg, jeg tidligere i dag modtog beskeden om Søren Pape Poulsens alt for tidlige død. 

Jeg har været kollega med Søren i mange år og udover at have samarbejdet om meget politisk, vil jeg huske Søren som samvittighedsfuld, ordentlig og lattermild. Konservativ i krop og sjæl med et stort engagement i Danmarks sikkerhed og i retspolitikken. 

Da krigen lige var begyndt, skabte vi sammen det nationale kompromis. Det var meget i Sørens ånd. I dag går mine tanker til Sørens familie, som han havde så kær og til hele Det Konservative Folkeparti. 

Må Søren Pape Poulsen hvile i fred.”