Pressemeddelelse

Teater Malstrøms Freakshow byder på en musikalsk rejse ind i sindet

Udgivet af Mads Wiig Ehmsen - mwe@danmarkc.tv

Teater Malstrøm er klar med et nyt show – Freakshow – der får urpremiere 7. september i Det Bruunske Pakhus i Fredericia.

Showet udspringer af teatrets showtradition, der startede i 2018 med det første Burlesque-show. Som noget nyt er der i år live sang og band på scenen.

Freakshow er udviklet af instruktørduoen Sidsel Nygaard og Luise Falslund, og den godt to timer lange forestilling byder på en rejse ind i de mange facetter af det menneskelige sind. Musik og sang spiller en stor rolle i showet, og blandt de 11 medvirkende, er der hele ni solister, og dertil kommer et firemands band på scenen.

Voicecoach Sofie Karoline ser frem til at udfordre sig selv. Foto: Peter Langwithz Smith

Sofie Karoline har været en del af Teater Malstrøm siden starten i 2016, og er uddannet fra Syddansk Musikkonservatorium i Esbjerg. Sofie arbejder til dagligt som sanglærer og udøvende musiker, bl.a. i bandet MAD MAGPIE.

Udover sin rolle som sangcoach udfylder Sofie flere funktioner i Freakshow:

– Jeg har stået for korarrangementer og har også om-arrangeret nogle af numrene. Men som noget nyt, er jeg også med som solist på scenen. Når jeg optræder, er jeg vant til selv at bestemme, hvordan jeg agerer på scenen, men nu bestemmer instruktørerne og koreograferne, og det er rigtig spændende at få brudt nogle personlige grænser. Det var også i mine tanker, da jeg meldte mig, at jeg gerne ville udvikle mig og lære nye ting – og så er det også en fysisk hård forestilling. Vi har ikke svært ved at holde varmen til prøverne, uddyber Sofie Karoline.

Frederik Studsgaard Rindal er tilbage på Malstrøm som kapelmester

Kapelmester Frederik Studsgaard Rindal har ligeledes mange års professionel erfaring med sit fag. Frederik driver derudover en virksomhed med video- og lydproduktion til sociale medier sammen med sin kone, den kendte blogger Kelly Louise Killjoy.

Kapelmester Frederik Studsgaard Rindal. Foto: privatfoto

Frederik har dyrket musikken siden barnsben, både som udøvende musiker, som underviser og som kapelmester. I Malstrøm regi har Frederik tidligere arbejdet som musiker og med musikproduktion, men Freakshow er hans første engagement på teatret som kapelmester.

– Publikum vil opleve mig på scenen, hvor jeg spiller guitar og dirigerer orkesteret. De indledende måneder som kapelmester går på at få sammensat et orkester, arrangere nodeblad til den enkelte musiker og vedkommendes instrument. Derudover har jeg sammen med min dygtige kollega, Stefan Rungstrøm, der også er at finde bag trommerne i forestillingen, produceret backing tracks for at imødekommende nogle af de større arrangementer, der indeholder større strygere- og blæserarrangementer, som vi fire mand mangler et par arme til at kunne nå, fortæller Frederik Studsgaard Rindal.

Publikum kan forvente både mørke, humor og smukke stunder

For Sofie Karoline rammer Freakshow en god balance:

– Jeg kan godt kede mig, hvis det bliver for pænt, og Malstrøm tør være absurd og ubehagelig – det synes jeg er fedt. Forestillingen pirrede min interesse, fordi fortællingen er mørk og udforsker sindet. Samtidig er der mange humoristiske, energiske og smukke stunder, og balancen er bare så god. Jeg håber virkelig publikum vil tage godt imod produktet, siger Sofie Karoline.

– Freakshow udforsker nogle dystre emner, og tør portrættere disse i stærke billeder og formår samtidig at lette stemningen ved at gøre plads til grin i et ellers grusomt univers. Jeg håber publikum går fra forestillingen med højt humør, men også med lidt eftertænksomhed for de skæbner, man nogle gange vælger at være lidt blind overfor. Vi gør i hvert fald vores bedste op mod premieren for at skabe et produkt, der gør stort indtryk på det enkelte publikum, tilføjer kapelmester Frederik Studsgaard Rindal.

Voicecoach Sofie Karoline. Foto: Peter Langwithz Smith

Få et sneakpeak af Freakshow

Hvis ikke publikum kan vente helt til premieren 7. september, åbner Teater Malstrøm dørene for offentligheden til at se lidt af en gennemspilning af Freakshow før forestillingen har premiere. Det foregår som et åbent hus arrangement lørdag d. 2 september fra 10.30-14.00, hvor man uden tilmelding kan kigge forbi Det Bruunske Pakhus på Kirkestræde 3 i Fredericia og se lidt af den tekniske gennemspilning.

Freakshow fakta

  • ’Freakshow’ spiller torsdag-lørdag fra 7. september til 21. oktober på Det Bruunske Pakhus, Kirkestræde 3, Fredericia. Forestilling spiller alle dage kl. 19.30.
  • Billetter kan købes på billetten.dk ved at søge på ’Freakshow’. På salgssiden kan man også kan læse mere om showet.
  • Sofie Karoline arbejder på sit andet album med MAD MAGPIE og er derudover næsten klar til at præsentere første single på et nyt samarbejde med Ibens forsanger Carsten Lykke.