ERRITSØ

Talentfulde Ingrid Friend på 14 år er et flot eksempel på, at rugby også er for piger og kvinder

Af Steen Knudsen - stkn@danmarkc.tv

Ingrid Friend, U16-spiller i Erritsø GIF Rugby, kæmpede igen på udvalgt SUPER-3 hold, som i weekenden deltog i international 7-a-side turnering i Berlin lyder det fra den lokale rugbyklub

Det er ikke uden stolthed, at klubformand Allan Pertti Frandsen, beretter om den flot spillende Ingrid Friend, der begår sig på den internationale rugbyscene, hvor hun i weekenden høstede nye internationale erfaringer i Berlin.

Super 3 U16 Sevens
Hvad det er, forklarer Pertti: Det er et udvalgt hold af unge kvindelige rugbyspillere fra klubber i Jylland, samt Fyn og Sjælland. U16 er alderen på spillerne/holdet, og Sevens betyder der er 7 spillere.

Internationalt
Rugby-pigerne kommer noget rundt: I februar fik holdet debut og blev suveræne vinder af en 7s turnering på Malta.

I den forløbne weekend høstede pigerne Erritsø spilleren Ingrid Friend og hendes hold nye, værdifulde erfaringer, selv om det ikke blev til sejr op tysk grund. Særligt blev der lagt mærke til den kraftudladning den snart 15 årige spiller præsterede, ved at lave en en fornem scoring, hvor hun løb næsten en hel banelængde og fintede sig forbi et helt modstanderhold undervejs.

“Det var virkelig en rigtig sjov turnering, og jeg nød at knytte bånd til de andre piger på holdet og spille mod hård modstand i Tyskland.” fortæller Ingrid Friend vel hjemme i Danmark igen

Fakta:
Super 3 projektet blev startet for et år siden.
Hovedformålet er at få samlet pigerne med det for øje, at de skal socialisere, blive i sporten og udvikle deres rugbykompetencer til at blive dygtige 7-a-side rugbyspillere.
Træning, tests, isbad, samarbejdsøvelser og hygge er nogle af elementer, når pigerne samles til træning, som foregår i Rugby Club Odense.

På holdfotoet ses Ingrid knælende som nummer tre fra venstre. Privatfotos.