112

Storbrand i Fredericia – Gammel ikonisk banegård står i flammer

Af DanmarkC TV - tv@danmarkc.tv

En stor brand i den gamle banegård i Oldenborggade, har natten til fredag bredt sig til en stor del af den gamle ikoniske bygning

Natten til fredag kæmpede TrekantBrand med en voldsom stor brand i den gamle banegårdsbygning i Oldenborggade 1.

TrekantBrands Slangetender er tilkaldt

Branden har fat i en stor del af bygningen og flere redningslifte, både fra stationen i Fredericia, stationen i Middelfart og stationen i Vejle og adskillige brandbiler er i indsats.

Branden er vanskelig at få bugt med, og nattens kraftige vind, har bestemt ikke gjort det lettere for brandvæsnet, at bekæmpe branden.

Der er tale om en meget voldsom stor brand, og vandtankvogne kører i pendulfart efter vand.

Fredericiaområdet har været ramt af adskillige brande inden for de seneste måneder. I november indebrændte en person i en villabrand på Højdedraget i Taulov, I december indebrændte en person i en brand i et rækkehus – også på Højdedraget i Taulov, og natten til lørdag, udbrændte en villa i Taulov. Allerede søndag morgen var der igen brand i Fredericia – denne gang i en etageejendom i ganske kort fra nattens brand i Oldenborggade. De to sidste brande mener politiet kan være påsat. Hvad der ligger til grund for nattens brand er uvist.

Indsatsleder ved TrekantBrand Johnny Rasmussen, fortæller på stedet til DanmarkC TVs reporter, at det umiddelbart er lykkes TrekantBrand, at redde godt halvdelen af den store bygning fra branden.

Bygning under gennemgribende renovering

Den gamle banegård, har i adskillige måneder været under en gennemgribende renovering, og har tidligere fungeret som hjemsted for flere virksomheder.

Banegården er fra 1869

Det er det vejlensiske forma To-Bo Ejendomme, der efter en langstrakt forhandling tilbage i 2020, overtog ejendommen, og har siden september 2021 været i gang med at omdanne den totalt fredede bygning der går tilbage til 1850. Planen er at den gamle banegård skal rumme 26 lejligheder på mellem 70 og 130 m2., med en parklignende forhave med springvand.

Bevaringsværdig i klasse A

Renoveringen af den ikoniske gamle banegårdsbygning, er foregået i tæt samarbejde med Fredericia kommune, og det har derfor været en rejse for de to ejere, at udvikle projektet, der grundet sin høje fredning, er underlagt strenge restriktioner. Ombygningen inden branden, skønnes at løbe op i tæt på 20 mio. kroner. En historisk bygning, der altså nu står i flammer.