Asfalt på Lillebæltsbroen skiftes ud: 240 meter ny vejbane i østgående retning
Arbejdet starter mandag den 13. maj og forventes at vare til slutningen af måneden
Vejdirektoratet begynder mandag den 13. maj at skifte asfalten på en del af Den Ny Lillebæltsbro. Arbejdet forventes at vare indtil slutningen af maj og vil medføre spærring af den ene vejbane i østgående retning.
I alt 240 meter af den højre vejbane i østgående retning fra stålbroens start til broens vestre pylon får ny asfalt. Udskiftningen af asfalten skal fungere som en test af metoden, der skal bruges til den totale udskiftning af broens asfalt i 2026 og 2027, det oplyser Vejdirektoratet i en pressemeddelelse idag.
Hvad sker der?
- Den højre vejbane i østgående retning fra broens start til den vestre pylon vil blive spærret fra mandag den 13. maj til og med den 30. maj.
- Der vil være en hastighedsbegrænsning på 80 km/t ved vejarbejdet.
- Der vil blive arbejdet dag og nat på broen.
- Det midterste spor vil også være spærret om aftenen og natten for at sikre vejarbejdernes sikkerhed.
- Der vil dermed kun være én vejbane åben i østgående retning i dette tidsrum.
Vejdirektoratet forventer kø i myldretiden.
De beklager på forhånd de gener, som arbejdet kan medføre for trafikanterne.
Gode råd til trafikanter:
- Planlæg din tur i god tid og sæt ekstra tid af til kø.
- Kør forsigtigt og overhold hastighedsbegrænsningen.
- Vær opmærksom på vejarbejdere og følg deres anvisninger.
Derfor tester Vejdirektoratet metode på broen
Den Ny Lillebæltsbros belægning består overordnet af tre lag, hvor det nederste lag er en fugtisolering til beskyttelse af den stålplade, der udgør brodækket. Ovenpå fugtisoleringen ligger et mellemlag af en stivere asfalt kaldet støbeasfalt og til sidst et slidlag, som er den asfalt, bilerne kører på.
Vejdirektoratet skal teste, om de valgte udførelsesmetoder og maskiner er velegnede til at få den eksisterende belægning af uden at skade stålet. Tidligere mindre arbejder på broen har nemlig vist, at fugtisoleringen nederst sidder usædvanlig godt fast.
Fugtisoleringen vil som et forsøg blive fjernet ved opvarmning af belægningen samtidig med, at en maskine skraber den af. Kunsten her er at opvarme belægningen tilstrækkeligt til, at den kan skrabes af, uden at den klistrer for meget, og inden den igen bliver for kold og sidder fast.