Kort Nyt

Skadede politifolk får nye muligheder for aktiv deltagelse med DIFs nye idrætsfællesskaber

Af Steen Knudsen - stkn@danmarkc.tv

Mere end 12 års erfaring med soldaterveteraner bringer nu også et tilbud til politibetjente, der er ramt af fysiske eller psykiske skader.

Danmarks Idrætsforbund (DIF) har i mere end 12 år hjulpet soldaterveteraner med at finde fællesskab og glæde i idræt gennem DIF Soldaterprojekt. Nu åbner de dørene for en ny målgruppe: Politifolk, der er blevet skadet i tjenesten.

Et lyspunkt i en mørk hverdag
Op mod halvdelen af alle politibetjente i Danmark har oplevet hændelser, der fortsat påvirker dem psykisk. Dertil kommer de, der også har fysiske skader. For begge grupper kan DIF Soldaterprojekt være et lyspunkt i en til tider mørk hverdag.

Safe Zones: Trygge fællesskaber over hele landet
DIF Soldaterprojekt tilbyder mere end 50 lokale træningstilbud, der kaldes Safe Zones. Her møder man ligesindede i et trygt fællesskab, hvor man kan dele oplevelser og finde støtte hos hinanden.

“Fantastisk at invitere politifolk indenfor”
Næstformand i DIF, Frans Hammer, er glad for at kunne udvide DIF Soldaterprojekt til at omfatte politibetjente: “Det er vigtigt for os i DIF at kunne udvide vores gode indsatser til nye målgrupper.”

Forventninger til samarbejdet
Også hos Thin Blue Line Denmark, der støtter politifolk ramt af traumer, er der stor glæde over det nye samarbejde. Næstformand Nicholas Ranfelt siger: “Vi forventer os meget af dette samarbejde. Idræt kan noget helt specielt og kan for en stund udligne de udfordringer, psykiske som fysiske, der måtte være som tilskadekommen.”

Et pilotprojekt med permanent ambition
I første omgang er det et pilotprojekt på 1-2 år, men ambitionen er at gøre det til en permanent løsning. DIF Soldaterprojekt har tidligere udvidet målgruppen i 2017, da de begyndte at tilbyde idræt til alle soldaterveteraner, uanset om de har fysiske skader.

DIF Soldaterprojekt: Hjælp til krop og sjæl
DIF Soldaterprojekt tilbyder en række forskellige idrætsaktiviteter, der tilpasses den enkeltes behov og evner. Derudover tilbydes der også psykosocial støtte og rådgivning. Målet er at hjælpe de tilskadekomne med at genvinde funktionsniveau, øge livskvaliteten og finde mening i tilværelsen.

Fakta om DIF Soldaterprojekt:

  • Mere end 12 års erfaring med at hjælpe soldaterveteraner
  • Mere end 50 lokale træningstilbud (Safe Zones) over hele landet
  • Tilbyder en række forskellige idrætsaktiviteter
  • Tilbyder også psykosocial støtte og rådgivning
  • Har hjulpet mere end 2.500 soldaterveteraner