Stor tilslutning til Det Første Power-to-X diplommodul udbudt af Fredericia Maskinmesterskole
Fredericia- og Aarhus Maskinmesterskoles mission om at uddanne fremtidens eksperter inden for Power-to-X (PtX) starter ud med stor tilslutning til det første hold på den nye diplomuddannelse i PtX. Diplomuddannelsen er udviklet i samarbejde mellem de to maskinmesterskoler, og de har allerede oplevet en overvældende efterspørgsel med hele 19 studerende der er startet det første hold.
PtX er en kemisk proces, der omdanner elektricitet fra solceller og vindmøller til kemiske former, såsom brint, metanol og ammoniak, som bl.a. kan bruges til drivmiddel på skibe og tung transport. Indtil nu har der ikke været nogen form for efter- og videreuddannelse inden for området.
Dette hul i uddannelsesmarkedet valgte Maskinmesterskolerne i Fredericia og Aarhus at handle på, og i efteråret 2023 fik de godkendelse fra Uddannelses- og Forskningsministeriet til at udbyde en hel diplomuddannelse inden for PtX.
Det første diplommodul startede allerede her i starten af februar, og succeskriteriet var 15 studerende. At der nu er startet 29 studerende, viser et klart tegn på interessen i specialiseret viden inden for PtX-teknologier og understreger betydningen af de uddannelsesinitiativer, der adresserer de komplekse udfordringer og muligheder inden for den grønne omstilling.
”Interessen fra virksomhederne er overvældende,” fortæller Jens Færgemand, rektor på Fredericia Maskinmesterskole, og fortsætter: ”Den store tilslutning til vores første diplommodul viser bare, at der er stor efterspørgsel efter specialiseret uddannelse på dette område.”
Netop specialiseret viden er et mærkbart behov. Teknologien rykker nemlig så hurtigt fremad, at det er svært at finde de rette kompetencer, der er brug for til at drive, udvikle og vedligeholde de tekniske anlæg. Netop dette kompetencebehov skal diplomuddannelsen hjælpe med at udfylde. Diplommodulet vil nemlig give de studerende en grundlæggende viden om PtX-teknologierne og de anvendelsesmuligheder, PtX har, ligesom de studerende vil dykke ned i, hvordan PtX indgår i den grønne omstilling og sektorkoblingen.
Interessen for diplommodulet er et afgørende skridt mod at opfylde behovet for specialiseret viden inden for bæredygtig energi i Danmark. Fredericia- og Aarhus Maskinmesterskole ser frem til at byde velkommen til de tilmeldte studerende.
Fakta om Fredericia Maskinmesterskole
Fredericia Maskinmesterskole har campusser i Fredericia, Esbjerg og Sønderborg. Skolen uddanner maskinmestre og automationsteknologier. Derudover har Fredericia Maskinmesterskole også har et Videncenter, der udbyder en række kurser og nu også en diplomuddannelse i Power-to-X.