FREDERICIA

Startskuddet til triatlonfest i Fredericia nærmer sig med lokalt stortalent som deltager

Af Steen Knudsen - stkn@danmarkc.tv

Der bliver rig mulighed for at heppe på det lokale triatlon-talent og Danmarks OL-håb: Alberte Kjær Pedersen, når De Nordiske Mesterskaber i Triatlon 2023 afholdes i Fredericia

Når Østerstrand og Lillebælt danner ramme om starten for De Nordiske Mesterskaber i Triatlon 2023, der finder sted i weekenden den 2. og 3. september, så er der lokal deltagelse med i kampen om den øverste plads på podiet.

Alberte Kjær Pedersen, der tidligere i år vandt guld ved DM i Triatlon og som er Danmarks bud på en OL-deltager ved OL i Paris 2024, kender allerede vejene og vandet i Fredericia. Hun har som mangeårigt medlem af Fredericia Triatlon Team været en del af Fredericia Eliteidræt, der arbejder for at skabe attraktive talentmiljøer, der kan være med til at udvikle idrætstalenter i Fredericia Kommune.

Triatlon. Arkivfoto: DanmarkC TV.

Og med en lang række af internationale konkurrencer bag sig, ser Alberte Kjær Pedersen frem til at konkurrere på hjemmebane.

”Det bliver fedt at få lov til at køre de Nordiske Mesterskaber hjemme i Danmark, og at mesterskabet bliver afholdt i min hjemby er en kæmpe bonus. Jeg glæder mig rigtig meget til at vise flaget frem på hjemmebane og præsentere min klub Fredericia Triathlon Team. Konkurrencen finder sted i vante omgivelser med start ved Østerstrand, og jeg håber vejret bliver godt, så der forhåbentlig kommer en masse tilskuere,” siger Alberte Kjær Pedersen, der skal kæmpe om førstepladsen lørdag den 2. september fra klokken 16.00.

Hepper på lokalt guld

Og det er da også med store forventninger, at formanden for Kultur- og Idrætsudvalget Peder Tind, skal skyde Det Nordiske Mesterskab i Triatlon 2023 i gang lørdag klokken 10.00 på Østerstrand.

”Jeg glæder mig til at opleve suset af de mange dygtige triatleter, der løber i vandet på Østerstrand. Og så bliver det fantastisk at se, hvordan Fredericia kan skabe nogle helt unikke rammer for Det Nordiske Mesterskab i Triatlon. Og så håber jeg da, at det hele ender med, at der lander en medalje af guld om halsen på vores lokale talent,” siger Peder Tind, der opfordrer alle til at komme og heppe på deltagerne langs ruterne – og til at komme forbi målområdet på Østre Voldgade ved Kulturkasernen i løbet af weekenden, hvor der ud over konkurrencen for den nordiske elite også afvikles børneløb, hvor 6 til 13-årige kan deltage, ligesom der er forskellige løb for motionister.

Triatlon. Arkivfoto: DanmarkC TV.

Fredericia som ramme for triatlon

Hos Triatlon Danmark glæder man sig over, at Fredericia er værtsby for de Nordiske Mesterskaber i Triatlon 2023.

”Fredericia har stolte traditioner med afvikling af internationale triatlonmesterskaber. Jeg har personligt haft mange positive oplevelser som både aktiv triatlet og tilskuer ved stævner i Fredericia gennem årerne, og jeg er overbevist om, at byen, de lokale, arrangørerne og Fredericia Kommune vil skabe en fantastisk oplevelse for alle. Et nordisk mesterskab på dansk grund giver samtidigt mulighed for at mange af vores dygtige junior- og elitetriatleter kan konkurrere i et internationalt felt, hvilket er en vigtig del af deres udvikling,” udtaler Rasmus Henning, direktør og Sportschef i Triatlon Danmark.

Ved De Nordiske Mesterskaber i Triatlon 2023 skal eliten svømme 750 meter i Lillebælt med start fra Østerstrand. Derefter skal de cykle 20 kilometer på en fem-kilometers rute rundt i centrum af Fredericia og til sidst skal de løbe tre runder på en rute fra Kulturkasernen, ned på Østerstrand videre til kajakklubben, op til Østre Voldgade og retur til Kulturkasernen – i alt 5 kilometer.

Et så stort arrangement vil naturligvis føre til trafikale ændringer i Fredericia. Det kan du læse meget mere om HER.