FREDERICIA

Solen skinnede over et velbesøgt 1. maj møde ved Tøjhuset

Af Steen Knudsen - stkn@danmarkc.tv

Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH) markerer samlet 1. maj ved Tøjhuset i Fredericia

Røde faner, en fadøl eller to, bøgen der er sprunget ud og masser af solskin. Så er det for alvor blevet forår, og ikke mindst 1. maj – arbejdernes internationale kampdag. Det er en festdag, for den “treenighed” der engang var mellem Socialdemokratiet, Fagbevægelsen og Kooperationen. Kooperationen eksisterer ikke mere, og Socialdemokratiet er ikke nær så forbundet med fagbevægelsen som i tidernes morgen.

FH 1. maj ved Tøjhuset i Fredericia. en del tilhører var mødt frem i det smukke vejr. Foto: DanmarkC TV.

Men ingen skal være i tvivl om, at ovennævnte har været en særdeles betydningsfuld aktør i formningen af det velfærdssamfund vi har i dag, og som på så mange måder er under pres. Derfor er det velbegrundet, at opnåede resultater gennem mere end 124 år fejres. Ja, så længe siden er, at den danske model blev underskrevet ved Septemberforliget i 1899.

Velkomst ved FH’s Kommuneudvalgsformand Hanne Ellegaard. Foto: DanmarkC TV.

Taler og markering af politiske og faglige synspunkter var der mulighed for at lade synke ind. Årets underholdning bestod af Arbejdersangkoret Skjold og Treovalium spillede to gange op til dans på de toppede brosten.

Borgmester Steen Wrist talte til de fremmødte, og han er ikke én af dem der støttede forslaget om afskaffelsen af Store Bededag. Det nævnte han ved taler i dag.

Borgmester Steen Wrist taler ved FH’s 1. maj arrangement ved Tøjhuset. Foto: DanmarkC TV.

Herunder fotos fra FH’s 1. maj møde. DanmarkC TV bringer senere et længere TV indslag om dagens begivenheder og med reaktioner fra tilhørerne.