FREDERICIA

Søndervold indviet med masser af besøgende

Af DanmarkC TV - tv@danmarkc.tv

Den nye park i Kanalbyen trak rigtig mange borgere til den officielle åbning

Tirsdag den 31. maj blev Fredericia et grønt byrum rigere. Ikke en velfriseret plæne men et meget mere naturpræget område, der strækker sig fra fæstningsvolden til kanalerne gennem den spirende bydel ved Lillebælt.

Med taler, underholdning af Hannerup kirkekor og indvielse af skulptur, blev dagen festlig.

Søndervold i Kanalbyen er et sted at tage ned for gå en tur, spise en madpakke eller lade børnene lege,og det bliver et nyt grønt rum for for fredericianerne.

Lydkunst og grønlandsk skulptur

Samtidig med indvielsen af Søndervold, blev også Kanalbyens seneste kunstværk, nemlig et lydværk af den prisbelønnede forfatter og billedkunstner Amalie Smith. ”Radio Sfæren” hedder værket, som er skabt til parken, og som skal opleves med høretelefoner – indviet.

Værket tager form som en radiostation, der spiller live døgnet rundt med en blanding af tale, musik og naturlyde, der kombineres på stadigt nye måder afhængig af vejret og døgnets rytme. Man kan aktivere Radio Sfæren ved hjælp af QR-koder i parken

Skulpturen ”Venskab” af billedhugger Jens Erik Kjeldsen, der er født og opvokset på Grønland. Skulpturen symboliserer båndet mellem venskabsbyerne Ilulissat og Fredericia og skal stå i Søndervold, indtil den efter planen skal have sin endelige placering på en kommende ”Ilulissat Plads” i Kanalbyen.

Kunne man ikke komme til indvielsen, bliver der rig mulighed for at opleve den nyanlagte park, som er åben døgnet rundt, og som kun vil blive grønnere og grønnere frem mod sommer.

Kom med til indvielsen i dit TV

Lørdag bringer DanmarkC TV et indslag i NYHEDERNE, hvor vi taler med den konstituerede Projektdirektør for Kanalbyen Anne Mette Rahbæk og vi er med både til snoreklip på legepladsen, og den officielle indvielse.

Du finder sendetidspunktet i TV-Guiden nederst i artiklen.