Læserdebat

Søndag den 9. juni 2024 afholdes der EU-parlamentsvalg i Danmark: Husk at stemme

Læserdebat af: Connie Maybrith Jørgensen, Byrådsmedlem for SF og Allan Søgaard-Andersen,  EU-kandidat for SF

Husk at stemme til EU-valget.

Søndag den 9. juni 2024 afholdes der EU-parlamentsvalg i Danmark. Det er et vigtigt valg og derfor en opfordring til at stemme, hvis man har stemmeret.

For SF er det vigtigt at valgdeltagelsen bliver høj, da dette er en temperaturmåling i forhold til demokratiets tilstand nationalt og lokalt.

Ved EU-valget i 2019 var den samlede valgdeltagelse i Danmark 66,08 % og i Fredericia var valgdeltagelsen 62,22 %.

SF i Fredericia håber at Fredericia Kommune ved valget den 9. juni 2024 bidrager positivt til en højere valgdeltagelse ved EU-valget.

Hvis man ikke er hjemme den 9. juni 2024 så benyt muligheden til at brevstemme. I Fredericia kan man brevstemme på Borgerservice på Rådhuset fra i dag mandag den 29. april og frem til den 6. juni 2024. På hverdage kan man brevstemme i Borgerservices almindelige åbningstid. Er det svært at nå i hverdagene så har Borgerservice faktisk åbent disse to lørdage 25. maj og 1. juni mellem kl. 9.00-12.00.

Rammer for deltagelse i debat:
På DanmarkC TVs sociale medier, ønsker vi borgeren mulighed for en fri og saglig debat. For at sikre en god debat, modererer vi indholdet for at holde en sober tone. Dette praktisere vi, ved at fjerne kommentarer, der efter vurdering er nedladende, chikanerende eller indeholder hadefuld retorik. Hvis disse etiske rammer overtrædes, kan man risikere at blive udelukket fra debatten. Vi oplever at mange benytter den åbne mulighed for at komme til orde - hvis vi overser en kommentar, som du mener overskrider vores rammer for etik, så send os et tip. Hvis du er blevet udelukket fra debatten, for en overskridelse af vores retningslinjer, - og er du uenig heri? Så kan du kontakte Vores redaktion på tv@danmarkc.tv