Kultur

SMUK og Birthe Kjær malede byen rød i Fredericia

Af Mads Wiig Ehmsen - mwe@danmarkc.tv

Torsdag aften blev en totalt udsolgt koncert med Slesvigske Musikkorps (SMUK) med Birthe Kjær som gæste-solist afholdt i Eksercerhuset i Fredericia

Over 500 koncertgængere var samlet i Eksercerhuset for at opleve Slesvigske Musikkorps (SMUK) og Birthe Kjær. Og der blev sunget med på fuld skrald på hits som: “Vi maler byen rød”, “Pas på den knaldrøde gummibåd”, “Sommer i Tyrol” og mange flere af Birthe Kjærs mange sange igennem en lang karriere i Dansktoppen.

Dirigenten Nikolaj Bøgelund, kendt fra bla. Aarhus Jazz Orchestra og DR’s Big Band ledte SMUK Nytårskoncerten i Eksercerhuset.

Det er ikke første gang, Birthe Kjær står på scenen med SMUK, men aftenens koncert føltes som en fornyelse af deres musikalske partnerskab. “Det gør noget særligt ved min musik, når den får tilføjet et 16 mand stort messingorkester,” sagde Birthe Kjær i en pressemeddelelse før jul, og der var ingen mangel på ros fra Birthe Kjær til Slesvigske Musikkorps og deres fælles fans:

– Og jeg glæder mig til at være en del af nytårskoncerterne. Jeg ved, at det er koncerter, hvor det gode humør og det at være i godt selskab er i centrum. For mig har netop de ting altid været vigtige. Jeg har altid gerne villet give folk en god oplevelse og et smil på læben, udtalte Birthe Kjær desuden i pressemeddelelsen.

Koncerten var en af ni nytårskoncerter som Slesvigske Musikkorps (SMUK) og Birthe Kjær afholder rundt om i landet i januar. Fæstningsbyen Fredericias Venner var arrangører af koncerten i Fredericia.

De mange koncertgængere er ved at indfinde sig i Eksercerhuset inden det går løs med Slesvigske Musikkorps (SMUK) og Birthe Kjær på scenen. Foto: DanmarkC TV

Slesvigske Musikkorps er et af Forsvarets 3 fuldtidsprofessionelle musikkorps og består af 16 musikere, henholdsvis messingblæsere og slagtøjsspillere. 

Musikkorpset repræsenterer Forsvaret ved en lang række arrangementer og koncerter både herhjemme og i udlandet. Som Forsvarets Musikalske Ambassadør deltager orkesteret årligt ved mere end 130 militære og civile arrangementer, herunder offentlige koncerter, militære parader og nationale mærkedage.