LOKALMUSIK

SKRAMMELROCK : PADLOCK CHAIN GÅR EFTER GULDET

Af DanmarkC TV - tv@danmarkc.tv

Lørdag den 20. januar byder Padlock Chain inden for til en skæg aften på Tøjhuset i Fredericia

 

Det berygtede skrammelrockorkester, Padlock Chain, har i flere år propfyldt henholdsvis Det Bruunske Pakhus og siden Tøjhuset, når de har spillet op til sang, grin og fælleshygge. År efter år er barren og baren blevet løftet, og det er efterhånden svært at forestille sig, at det kan lade sig gøre endnu en gang. Men dét er nu ikke en bekymring, der tynger bandet.

– Næh, egentlig ikke. Vi har tænkt os at medbringe en hel del skæg, en hel del ballade, en smule blues, en god gammeldags røverfuld rock og en hele masse andet guld. Ja, man kan sige, at vi går efter guldet denne gang. Det bliver en skæg aften, siger forsanger Peter Friis Autzen, som ikke vil afsløre bandets overraskelser og planer.

Padlock Chain har gennem snart 22 år spillet adskillige koncerter. Og deres uortodokse og selvuhøjtidelige stil har været medvirkende til, at antallet skrigende fans blot er steget og steget.

– Ja, det er jo lige til at få tinnitus af alle de skrigende fans. Så en gang imellem låser vi dørene op i et par minutter og slipper nogle af dem ud igen, siger guitarist Lars Dreymann.

Tøjhus-koncerten er en fortsættelse af Padlock Chains Skrammelrockogrulforeverandeverandagaintour, der gennem årene har ført dem til så fjerne egne som Østre Bevlinge-festival, Glumsø Gummegumler-loge, Sønder Snotballe Rockfest, Døllebølle Kræmmerlaugs årlige årsfest og Stoppested 14 på rute 1A i København (Hellerup, sommerkøreplan).

Padlock Chains turnérer har i årevis uofficielt været støttet af Landsforeningen for Sund Væskebalance. Og det er et ubekræftet samarbejde, bandet er utrolig glad for.

– Man kommer jo let til at svede af at spille og lytte til vores skrammelrock. Derfor er det meget vigtigt med et løbende væskeindtag, så man ikke dehydrerer. Heldigvis er Tøjhusets bar ualmindelig velassorteret og kan hjælpe med op til flere forskellige hydratorer, siger trommeslager Christian Mørch.

Derfor åbnes dørene til koncerten på Tøjhuset da også halvanden time før koncerten, så alle kan få fyldt væskedepoterne inden showstart.

– Det handler om rettidig omhu og ansvarligt hensyn til publikums ve og vel, siger bassist Kenneth Madsen.

Koncerten på Tøjhuset begynder klokken 21. Dørene åbnes præcis klokken 19:30 – ikke før. Entréen er minus fem kroner, og forsalg er ikke muligt.

 


FAKTA om Padlock Chain:

-Padlock Chain er Lars “Bloodstrings” Dreymann på guitar og kor, Christian “Gingerboy” Mørch på trommer, Kenneth “Wounded Knee” Madsen på bas og kor, samt Peter “Soft sixpack” Friis Autzen på sang og mundharpe.

-Bandets første koncert fandt sted på Det Bruunske Pakhus den 22. marts 1996. Dog under et andet navn.

-Padlock Chain har flere gange oplevet, at skrammelrock er en kontaktsport: Under koncerter er der blandt andet sket det, at Peter har slået en flig af en tand og blødt ud af ørene, Lars har brækket et ben midt i et nummer, Kenneth har brækket et kraveben, og Christian har adskillige gange hakket fingrene til blods på trommekanten. Blodrekorden blev dog slået sidste år, da Lars knuste sin ene finger mellem et par tunge kasser umiddelbart inden en koncert og derefter spillede med blodet løbende ned ad hånden og guitaren – deraf hans nye øgenavn.

 

-Padlock Chain er det band, der hurtigst har fyldt Pakhuset. Det tog 12 minutter.

 

-Padlock Chain har adskillige gange gjort tilværelsen usikker for uskyldige forbipasserende under Sommerrock. Dels i Danmarksgade og de senere år ved Café Mair’s.

 

-Padlock Chain er det eneste kopiband, der kun spiller egne numre.