DanmarkC TV

Home FREDERICIA SKRAMMELROCK FYLDTE TØJHUSET PÅ REKORDTID
SKRAMMELROCK FYLDTE TØJHUSET PÅ REKORDTID

SKRAMMELROCK FYLDTE TØJHUSET PÅ REKORDTID

0

Padlock Chain pakkede Tøjhuset med guld og skrammelrock
Publikum strømmede til. Aldrig før er Tøjhuset blevet fyldt så hurtigt

Det fredericianske skrammelrockorkester, Padlock Chain, havde nær lagt spillestedets vægge ned, da de lørdag aften præsenterede deres årlige januar-hjemmebaneshow på Tøjhuset i Fredericia.

SE VIDEO NEDERST I ARTIKLEN

Allerede godt tre timer før koncertstart – og halvanden time inden døråbning – begyndte der at danne sig en kø uden for Tøjhuset. Umiddelbart inden døråbning klokken 19:30, nåede køen tværs over husets gård, hen ad Gothersgade og ud i krydset ved Café Mair’s. Caféens personale forbarmede sig over den frysende kø og delte varm suppe ud til de ventede, der med taknemmelig lappede den velsmagende varme i sig.

Da dørene endelig åbnedes, strømmede det ind med folk, og efter bare ni minutter måtte dørene lukkes igen, da menneskemængden ramte brandmyndighedernes maksimum. Ganske mange måtte gå skuffet derfra, hvilket i timerne derefter kunne ses på besøgstallet i byens øvrige restaurationer.

Padlock Chain havde som en særlig overraskelse inviteret de lokale Syngepigerne til at åbne koncerten. Med bakkesangerinde-frækheder, flotte kjoler, kavalergange og elegante referencer under bæltestedet fyrede de effektivt op for stemningen. Så snart Syngerpigernes sidste strofe klingede ud, kom Padlock Chain på scenen og tog fat på deres godt 2½ time lange show uden pause.

Få nyhederne via facebook – Giv DanmarkC TV dit facebook like, og bliv adviseret så snart en nyhed rammer redaktionen

Skrammelrockorkestret præsenterede ikke bare musik men også konkurrencer og andre tosserier. Undervejs diskede de eksempelvis op med en Gulddreng-parodi, hvor popfænomenet sang om at føle
sig overgået af de fredericianske rock-drenge. En seance, der blev foreviget på ganske mange mobiltelefoner – som altid, når Gulddreng er på scenen.

Efter godt 2½ time afsluttedes koncerten med “Final Countdown” og “I Love Rock n Roll”. Dermed afsluttedes en aften, der både i salen, på scenen og i baren nærmest kunne måles på Richter-skalaen.

“Det var en fantastisk aften. Intet mindre. Vi havde slet ikke regnet med så stor opbakning, og vi blev helt røde i kinderne, da vi så køen vokse sig så lang. Vi sender en hilsen til køens folk, som ikke kunne komme ind. Men vi glæder os over, at rigtig mange af dem fandt trøst i hinandens gode selskab og slukkede tørsten på de nærliggende oaser og vandhuller,” siger Padlock Chains forsanger, Peter Friis Autzen.

Padlock Chain er berygtet for en svedig og selvuhøjtidelig live-energi, og den kunne mærkes i hele Tøjhuset.

Orkestret fortsætter nu på deres Skrammelrockogrulforeverandeverandagaintour.

“Ja, vi stopper aldrig. Det bliver svært at toppe denne her aften på Tøjhuset. Men giver den et skud. Rock n roll for ever and ever and again!” siger Peter Friis Autzen

(Foto : Klaus Pedersen & Joan Barløse)