Karsten Byrgesen fra Nye Borgerlige, har startet en debat omking krigen i Ukraine

Der kan trækkes en klar og utvetydig parallel mellem Ruslands feje og kujonagtige angreb på Ukraine og Hitlers lige så uprovokerede og feje angreb på Polen i 1939. 

Den tyske invasion begyndte den 1. september 1939 kl.04.40, efter et tysk iscenesat “polsk” angreb på en tysk radiosender ved Glewitz. 

Det blev starten på 2. verdenskrig. Angrebet var bygget på en løgnagtig fortælling og baserede sig på nogle få tyske magthaveres syge vrangforestillinger om en ”verdensorden”. Det syge tabte, og på samme måde skal det ske for Putin og Ruslands mindst lige så gale og helt uprovokerede angreb på Ukraine. Putins retorik lader intet tilbage i forhold til den tyske daværende propagandaminister Joseph Goebbels. Samme ord. Samme fortælling. Samme løgn. Samme undervurdering af en civiliseret verden der hverken kan eller skal se passive til. Vesten samler sig med ikke voldelige gengældelser. Men desværre er der Europæiske lande der tænker mere på den pris som sanktionerne har for dem selv, end den pris som ukrainske borgere og deres demokrati må betale. Kampene er hårde og tabene af menneskeliv og antallet af sårede civile og soldater vil tage til i et omfang der er uhyrligt. Ukrainernes forsvarskamp vil tage karakter af Bykamp. Bykamp koster liv!

Hvad gør Danmark. Et par danske F16 jagere i 10 km højde over polen er måske ok, men Danmark bør yde en humanitær indsats og vi bør omgående sende et komplet felthospital ind i Ukraine under mandat fra FN eller til grænsen til Ukraine, sammen med transportkapacitet til at hente sårede. Vi har under smerte fået en frisk erfaring i behandling af kampskader. Erfaringen er trukket med hjem fra bla. Afghanistan og Irak m.fl. 

På den hjemlige front opfordrer jeg mine kolleger i byrådene og regionsrådene til, at bakke op om at etablere lejre i nærområderne til at støtte de flygtende og traumatiserede ukrainere. På den hjemlige front skal vi ligeledes gøre os klar til at modtage flygtninge, der bør fordeles (kvoteres) til kommunerne og gives asyl indtil det onde er fordrevet fra Ukraine. Står det alene til mig, melder jeg Fredericia klar til at tage imod.

Danmark og danske kommuner skal tage ansvar. Ansvar koster, og den pris skal vi være rede til at betale.

Rammer for deltagelse i debat:
På DanmarkC TVs sociale medier, ønsker vi borgeren mulighed for en fri og saglig debat. For at sikre en god debat, modererer vi indholdet for at holde en sober tone. Dette praktisere vi, ved at fjerne kommentarer, der efter vurdering er nedladende, chikanerende eller indeholder hadefuld retorik. Hvis disse etiske rammer overtrædes, kan man risikere at blive udelukket fra debatten. Vi oplever at mange benytter den åbne mulighed for at komme til orde - hvis vi overser en kommentar, som du mener overskrider vores rammer for etik, så send os et tip. Hvis du er blevet udelukket fra debatten, for en overskridelse af vores retningslinjer, - og er du uenig heri? Så kan du kontakte Vores redaktion på tv@danmarkc.tv