Home Læserdebat Sig undskyld, så vi kan komme videre
Sig undskyld, så vi kan komme videre

Sig undskyld, så vi kan komme videre

0

Af Jørn Henner, 7000 Fredericia

Det ville klæde nogle flere byrådsmedlemmer i Fredericia at erkende offentligt, at de har sovet i timen eller er blevet forført af den stærke mand.

 Alle er med i båden, nogle få har sagt ”undskyld, vi skulle have gjort noget”. Andre har forsøgt at fortælle, hvor meget de har gjort. Ikke alle har kunnet få dette bekræftet fra dem, der skulle have modtaget deres indsigelser. Andre henviser til handlinger, der er udført efter sagen var begyndt at rulle.

Det er menneskeligt forståeligt, at det er lykkedes at føre byrådsmedlemmerne bag lyset, selvom det ikke burde være sådan; men det mindste må være at erkende fejlen uden dårlige undskyldninger om, at jeg/vi har forsøgt at gøre noget.

Erkend fejlen og læg jer fladt ned som byrådsmedlemmer, så vi kan komme videre.

Jeg tager hatten af for de ansatte, som har forsøgt at stoppe problemet og derved har mistet deres job. Det ville ikke genere mig, hvis der blev brugt lidt skattekroner på at kompensere dem. Derimod generer det mig, at hovedpersonerne har brugt af vores fælles midler til egen popularitet og magt.

Har man begået en fejl, er det i orden at erkende og sige undskyld, uden det skal koste for meget – men det er nok for sent for topfolkene i byen.

Situationen taget i betragtning kan jeg da godt fortryde lidt, at jeg netop til det kommende byrådsvalg har besluttet, at jeg ikke vil genopstille.

Det ville ellers være nemt at drage fordel af sin uskyldsrenhed, som jeg ser andre gøre det; men det ville være at udnytte andres ”ulykke” og ikke være klædeligt, så jeg holder fast i min beslutning og forsøger at påvirke det politiske liv på de måder, man kan som almindelig indbygger i kommunen.