FREDERICIA

Royal Run kommer til Fredericia i 2024

Af Steen Knudsen - stkn@danmarkc.tv

Fredericia er klar til at byde alle velkommen til årets royale motionsfest!

Alle kan være med, når fæstningsbyen Fredericia med sine unikke og historiske omgivelser danner rammen om Royal Run 2024. Oplev den helt fantastiske stemning med royal fejring og festlig underholdning, når årets største, aktive folkefest for første gang kommer til Fredericia.

Når det sjette Royal Run bliver skudt i gang 2. pinsedag 2024, så kan tusindvis af deltagere se frem til at løbe med enten Kronprinsen eller Kronprinsessen i fæstningsbyen Fredericia, som netop er blevet offentliggjort som værtsby for Royal Run ’24, skriver Fredericia Kommune i en pressemeddelelse.

– Jeg glæder mig til at byde tusindvis af løbere velkommen til Fredericia den 20. maj næste år. Det bliver en kæmpe oplevelse for alle – både deltagere og publikum. Og Royal Run i Fredericia bliver noget særligt. Vores historiske fæstningsby, der har aner helt tilbage til Frederik den 3., der grundlagde byen i 1650, er bygget på kerneværdier som fællesskab, mangfoldighed og ambitioner. Og sammen med vores imponerende voldanlæg og Lillebælt som vores naturskønne nabo, så er der i Fredericia et solidt fundament for et folkeligt og succesfuldt Royal Run i 2024, siger Steen Wrist, der er borgmester i Fredericia.

Fredericia bliver værtsby for Royal Run i 2024. Foto: Matthew James/Royal Run

Et fællesskab i bevægelse

Som værtsby for Royal Run ’24 har Fredericia, fredericianerne, deltagere og publikum fået mulighed for at være en del af et unikt fællesskab på tværs af landet.

– I Fredericia går vi målrettet efter at tiltrække store idrætsbegivenheder. Derfor er det meget glædeligt, at vi kan offentliggøre, at Fredericia skal være værtsby for Royal Run – det ligger helt i tråd med byrådets Vision 2033, hvor en af de tre ambitioner handler om unikke oplevelser. Og Royal Run ’24 bliver en unik oplevelse og folkefest, hvor alle kan være med. Og så er det en god mulighed for at få endnu flere folk til at blive en del af de mange fællesskaber, der knytter sig til det at bevæge sig. Royal Run har nemlig gang på gang bevist, at de kan engagere mange førstegangsløbere, familier og unge mennesker. Og dem vil vi gerne have til at fortsætte med at dyrke motion, siger Peder Tind, der er formand for Fredericia Kommunes Kultur- og Idrætsudvalg.

Naturskønne Fredericia

Alle, der har gået eller løbet en tur rundt i Fredericia, ved, at fæstningsbyen byder på både unikke og naturskønne omgivelser. Og det har da også haft indflydelse på, at Fredericia nu kan kalde sig værtsby for Royal Run ’24.

Fredericia har en smuk natur, her er det Østerstrand, som triatleter løb på i weekendens Nordiske Mesterskaber. Foto: DanmarkC TV

– Fredericia er en oplagt by at holde Royal Run i blandt andet på grund af placeringen, hvor vi kan tilgodese kommende deltagere fra både den fynske og den jyske del af landet. Derudover er byen jo et fantastisk smukt sted, hvor vi er sikre på, at Royal Run-deltagerne vil få en stor oplevelse, siger Morten Mølholm Hansen, der er administrerende direktør i Danmarks Idrætsforbund og medlem af Royal Runs styregruppe.

Og med både korte og længere distancer, som deltagerne enten kan gå eller løbe, så kan alle være med, når Royal Run bliver skudt i gang i Fredericia ’24.

Både børn og bedsteforældre. Familier og foreninger. Virksomheder, veteraner og værnepligtige. De kan alle se frem til en helt unik oplevelse i Fredericia – både på selve dagen, men også i tiden op til løbet bliver de inviteret til at tage del i forberedelserne og optakten til Royal Run ’24 i Fredericia.

Royal Run 2023. Foto: Royal Run