Læserdebat

Poul Rand: – Man fremhæver ikke én detailhandels butik, man støtter hele branchen

Læserdebat af: Poul Rand, Lokalformand for Liberal Alliance i Fredericia

Træder borgmesteren i spinatbedet?

Dejligt at borgmester Steen Wrist forsvarer nogle byens arbejdspladser, MEN de dygtige overskygger altid de mindre dygtige, også i mediebranchen, der trods en ikke ubetydelig statsstøtte til flere aktører, ikke har forstået at forny sig eller teknologien. Der kræves nytænkning, innovation og flid, både på direktionsgangene og hos de udførende.

I stedet for at begræde at tech-giganter, sociale platforme og digitale søgemaskiners enorme summer på annoncesalg. Bør mediehusene tænke hvordan og hvorfor de gør det, og lede efter de muligheder netop dette giver, på lokalt niveau, for de er der.

På det lokale og borgernære stof er de globale giganter ikke stærke. Min familie holder selv lokale papirbaseret medier, grundet det lokale stof der findes her. Så i stedet for at klage brug Jeres lokale kendskab, tiltræk lokale annoncer og fokuser på Jeres faste omkostninger.

Statsstøtte til medierne i lyset af de liberale principper er et no-go, en direkte sovepude der bliver et talerør for de der giver medie støtten. Den 4 statsmagt har for længst solgt sin sjæl til stats- og lokalstøtten der gives både direkte og indirekte.

Ser man ind i de mediehusenes selskabskonstruktioner og graver dybt, ser man ud over politiske forbindelser også tilhørende selskaber hvor man tænker hvorfor er de dannet under en medie paraply? Det må læserne selv grave dybere i og konkludere, også Borgmester Steen Wrist.

Når Borgmester Steen Wrist fremtoner med dagbladets chefredaktør Peter Hagmund om problemstillingen, undre det mig som liberal, at byens øvrige medier ikke er med, for de må være udfordret på samme måde. Derfor dette skriv.

Man fremhæver ikke én detailhandels butik, man støtter hele branchen.

At de store mediers indhold ofte stammer fra lokale medier skyldes de åbne platforme og den måde AI bruges på. Rendyrket journalistik med flere perspektiver er en sjælden vare og lidt af en døende race. Det er tilladt at lære af eks. weekend avisen.

At pålægge Tech selskaberne en form for økonomisk bidrag til mediehusene, er en ny medieskat, en uhyrlighed der igen rammer forbrugerne og der derfor igen fravælger dyre medier. Mediehusene har ikke lært at typograferne der ikke sadlede om i tide.

Man beskatter ikke en succes, man lærer af den, man favoriserer ikke som borgmester én virksomhed, men branchen.

Hjulene kører hurtigt i forretningsverdenen, det gælder for alle – følg med eller dø. Spinatbedet er glat.

Rammer for deltagelse i debat:
På DanmarkC TVs sociale medier, ønsker vi borgeren mulighed for en fri og saglig debat. For at sikre en god debat, modererer vi indholdet for at holde en sober tone. Dette praktisere vi, ved at fjerne kommentarer, der efter vurdering er nedladende, chikanerende eller indeholder hadefuld retorik. Hvis disse etiske rammer overtrædes, kan man risikere at blive udelukket fra debatten. Vi oplever at mange benytter den åbne mulighed for at komme til orde - hvis vi overser en kommentar, som du mener overskrider vores rammer for etik, så send os et tip. Hvis du er blevet udelukket fra debatten, for en overskridelse af vores retningslinjer, - og er du uenig heri? Så kan du kontakte Vores redaktion på tv@danmarkc.tv