Kort Nyt

Pinsen kan give tæt trafik og kødannelse på vejene

Af Mads Wiig Ehmsen - mwe@danmarkc.tv

Fredag eftermiddag og mandag eftermiddag er de mest travle tidspunkter

Mange danskere tager på tur i pinsen, og det kan betyde tæt trafik og kødannelse på vejene. Vejdirektoratet opfordrer derfor trafikanter til at planlægge deres køreture og køre uden for de mest travle perioder.

Fredag eftermiddag mellem kl. 13.00 og 19.00 er det tidspunkt med størst risiko for at blive fanget i en kø. Det skyldes, at udrejsetrafikken her vil blande sig med eftermiddagens myldretidstrafik.

Mandag eftermiddag kan der også være tæt trafik, når folk kører hjem fra sommerhus eller besøg hos familie og venner. Her er det især i tidsrummet mellem kl. 12.00 og 16.00, at der er risiko for kødannelse.

En ny helligdag truer med at give tæt trafik og kødannelser. Grafik: Vejdirektoratet

Vær opmærksom på Royal Run

  1. pinsedag er der Royal Run med deltagelse af tusindvis af løbeglade danskere. Det kan give lokal tæt trafik omkring værtsbyerne Brønderslev, Aarhus, Fredericia, Kalundborg og København.

Vær ekstra opmærksom i og omkring Fredericia, hvor trafikken til arrangementet vil blande sig med pinsens hjemrejsetrafik. Det gælder særligt i tidsrummet mellem kl. 8.30 og 12.00.

Læs mere om trafikken ved Fredericia

Læs mere om Royal Run

Trafikken vil bevæge sig fra øst mod vest og vest mod øst

Trafikken vil i pinsen hovedsageligt bevæge sig fra hovedstadsområdet mod Jylland og Fyn via E20 og rute 21 mod Sjællands Odde. Mandag eftermiddag vil trafikken bevæge sig den modsatte vej.

Her skal du være ekstra opmærksom, hvis du vil undgå den værste pinsetrafik. Grafik: Vejdirektoratet

Tips til at undgå kø

  • Kør uden for de mest travle perioder.
  • Planlæg din rute i god tid.
  • Følg med i trafikmeldinger på Trafikinfo.dk eller P4 Trafik.
  • Vær tålmodig og respekter de øvrige trafikanter.