Kort Nyt

Pendlere mellem Fredericia og Aarhus: Udvidelse af broer skrider frem

Af Steen Knudsen - stkn@danmarkc.tv

Vejdirektoratet fjernede i sidste måned en 980 tons tung bro over E45 Østjyske Motorvej syd for Skanderborg. Arbejdet med at bygge en ny bro med plads til flere spor under sig pågår nu – sammen med flere andre broarbejder langs motorvejen.

Der er fuld fart på forberedelserne til udvidelsen af E45 Østjyske Motorvej, og i de seneste måneder er det især arbejdet med de mange motorvejsbroer, der har fyldt mellem Vejle og Aarhus.

I alt skal 52 broer og andre bygværker bygges om eller erstattes med nye, så der kan blive plads til de ekstra spor.

Sidste måned fjernede Vejdirektoratet motorvejsbroen syd for Skanderborg, der havde ført Horndrupvej over E45, og nu er arbejdet med at opføre en ny og større bro gået i gang. Senest er der blevet opsat en midlertig gangbro med containere hen over motorvejen, som giver entreprenøren arbejdsrum.

Når kalenderen rammer februar næste år bliver de bærende bjælker hejst på plads, inden det nye brodæk skal støbes til april. En opgave der ikke skulle tage mere end halvanden døgns tid.

Den nye bro forventes at stå klar til juli 2024.

Drypvis lavere fart mellem Aarhus og Vejle
Foruden broen syd for Skanderborg, er Vejdirektoratet også ved at bygge en ny bro på strækningen mellem Hedensted og Vejle. Her støbes der fundamenter og søjler til den nye bro, som forventes at stå klar til sommer 2024. Herefter skal den nuværende bro rives ned.

I udkanten af Aarhus er Vejdirektoratet ved at udvide broerne ved Torshøjvej i Aarhus Syd samt de to broer, der bærer motorvejen over Aarhus Å og Lyngbygård Å. Her er arbejdet kommet lidt hårdt fra start på grund af de store regnmængder, men Vejdirektoratet håber at kunne undgå forsinkelser.

Arbejderne betyder, at hastigheden flere steder langs E45 Østjyske Motorvej er sat ned til 80 km/t. I perioder med natarbejde er hastigheden sat ned til 50 km/t.

De næste broer, der skal udvides, tæller blandt andet dem, der fører skærende veje under E45.

Mellem Hedested og Vejle er Vejdirektoratet ved at bygge en ny bro, der skal føre Bredalvej over motorvejen. Foto: Vejdirektoratet
Broen, der bærer E45 Østjyske Motorvej over Aarhus Å, er ved at blive udvidet. Foto: Vejdirektoratet.
Broen, der bærer E45 Østjyske Motorvej over Lyngbygård Å, er også ved at blive udvidet. Foto: Vejdirektoratet.
Byggeplads ved Aarhus Å. Foto: Vejdirektoratet.