Politiets døgnrapport

Parkeret bil på P-plads tiltrak sig politiets opmærksomhed

Af Steen Knudsen - stkn@danmarkc.tv

Og Rådet for Sikker Trafik har nyt om trafikanter

Egumvej
I går kl. 21.28 observerede en patrulje fra Sydøstjyllands Politi, at tre personer sad i en bil på en P-plads på Egumvej.
Politiet fik mistanke om, at der kunne være stoffer i bilen eller på personerne, og alle blev sigtet for overtrædelse af loven om eurofiserende stoffer. De blev visiteret, men kun på den ene, en mand på 26 år fra Fredericia, var i besiddelse af 2 gram hash. Det betød, at sigtelsen mod ham er opretholdt, og sigtelsen mod de to andre blev frafaldet.

Vicepolitiinspektør Mikke Ross forklarer, at det normalt er Anklagemyndigheden der kan frafalde sigtelser, men i sager under våbenloven og lov om euforiserende stoffer har politiet også denne mulighed.

Rådet for Sikker Trafik

Mobil, frokost og møder bag rattet

Foto kampagneplakat i vejsiden uopmærksomhed
I seks ud af ti dødsulykker i trafikken er der uopmærksomhed eller manglende orientering involveret, viser tal fra Vejdirektoratet. Foto: Rådet for Sikker Trafik.

Det kræver fuld opmærksomhed at køre i trafikken. Men for nogle bliver køreturen også brugt til meget andet, der kan flytte deres fokus.

I en ny undersøgelse har vi spurgt bilisterne, hvad de laver bag rattet, når de kører bil:

  • 55 % spiser og drikker.
  • 19 % leder efter ting i en taske eller et handskerum.
  • 13 % bruger håndholdt mobil.
  • 5 % har holdt telefon- eller videomøde.

Varevogn på afveje

Få sekunders uopmærksomhed kan betyde, at man ubevidst trækker over i den modsatte vognbane, hvor man kan ramme modkørende. Det er derfor, at vi siger: “Kør bil, når du kører bil”.

På vores YouTube-kanal kan du se en video med en varebil, der kører uopmærksomt i trafikken.

Denne gang gik det godt……