Home Læserdebat Oppositionen beskyldes for sammensværgelse
Oppositionen beskyldes for sammensværgelse

Oppositionen beskyldes for sammensværgelse

0

Læserdebat af : Karsten Byrgesen, Nye Borgerlige. Byrådsmedlem og Folketingskandidat. Gothersgade 20, 7000 Fredericia 

Sagerne om inhabilitet hos lokale Socialdemokratiske (SOCDEM) politikere har præget dagspressen over længere tid. I kølvandet på deres borgmesterskandale melder spørgsmålene sig på stribe og der kigges i bakspejlene. Spørgsmål om politisk åbenhed burde være lette at forholde sig til, men for socialdemokraterne – desværre nej. Og hvorfor det? Mine spørgsmål besvares med anklager om karaktermord (sammensværgelse). Detsamme er tilfældet, når andre borgerlige politikere spørger. Men er problemet i virkeligheden at oppositionen stiller spørgsmål. Noget kan tyde på det, når en ledende lokal SOCDEM politiker – i sin frustration skælder ud og bruger bandeord. Sammenblanding af interesser er under alle omstændigheder muligt når politikeren (SOCDEM) også er embedsmand eller gift med en højtstående embedsmand. En modig konstitueret Kommunaldirektør (Camilla Nowak Kirkedal) har i et svar til ankestyrelse peget på seks mulige situationer hvor det SOCDEM byrådsmedlem Lars Ejby muligvis har været inhabil eller meget værre, generel inhabil. Det er værd at få undersøgt og set i det lys er det godt at Lars Ejby har valgt at give sig selv en politisk pause.

Borgmester Steen Wrist er ærgerlig over, at tonen skærpes og, at der også af oppositionen og borgere blandes topembedsmænd ind i deres skandalesag. Jeg kan anbefale at kigge indad.

Jeg har i hele forløbet i skrift og tale taget de ansattes parti. Og gør det fortsat. 

Borgmesteren taler om at beskytte embedsmændene. Men er det allerede gået i glemmebogen, at det var socialdemokratiets borgmester, der som følge af dårlig ledelse og svigtende dømmekraft bragte tre topembedsmænd så langt ud på den tynde is, at de alle tre er fratrådt deres stillinger ved Fredericia Kommune (kommunaldirektør, Stabschef og personale- og økonomidirektør). De mennesker og deres familie må nu leve med følgerne af embedsmisbruget og ledelsessvigtet. Skandalen lever i bedste velgående og kommunale skattekroner fosser ud af kassen, i forsøget på at finde hoved og hale i det som SOCDEM Gruppeformand Søren Larsen kalder for ”en sammensværgelse (karaktermord)”. 

Regningen er nu på 10 millioner kroner og opadgående. 

Borgmesteren og fagforeningsmanden i en og samme person, har 28. maj udsendt en pressemeddelelse hvori han ”håber, at det fælles fodslag om at gøre noget ved tonen kan gøre en forskel, og ikke mindst sikre, at dialogen mellem politikere og forvaltning sker ad de rette kanaler og ikke nødvendigvis i pressen”. Vi skal altså ikke tale højt om skandalerne. Det ”klarer vi bag lukkede døre- agtigt”. Påfaldende at oppositionen skal modtage dette forsøg på ytringsindskrænkning og udskamning ved at læse om det i en pressemeddelelse som en embedsmand har udsendt. 

Jeg kæmper for åbenhed og transparens- socialdemokraterne kalder det sammensværgelse.