FREDERICIA

Nytårskoncert med Slesvigske Musikkorps

Af Tommy Raun - thr@danmarkc.tv

PRESSEMEDDELSE : Der er lagt op til et brag af en fest, når SMUK – Slesvigske Musikkorps – i selskab med sangerinden Dorthe Gerlach for første gang giver nytårskoncert i Fredericia

Den 19. januar 2023 byder på et sandt festfyrværkeri af god underholdning, og stemningsfuld musik, når sangerinden Dorthe Gerlach som solist sammen med Slesvigske Musikkorps indtager Eksercerhuset i Fredericia.

“Det er ingen hemmelighed, at vi var brandærgerlige over, at nytårskoncerten sidste år ikke blev gennemført, og at vi derfor ikke fik mulighed for at optræde med Dorthe Gerlach. Derfor er vi også ekstra glade for, at hun har mulighed for at være solist til SMUK Nytårskoncert 2023”, siger SMUK’S orkesterchef, Rasmus Frandsen.

Borgmester Steen Wrist, som er formand for foreningen Fæstningsbyen Fredericias Venner glæder sig over, at det nu er lykkedes “Jeg ser frem til at opleve koncerten, og håber at det kan blive en tradition mange år frem. Vi er jo vant til at se SMUK på gaden, bl.a. i forbindelse med 6. juli-dagene i Fredericia, men jeg er sikker på, at SMUK kommer endnu mere til deres ret på en scene. Jeg vil gerne på vegne af foreningen sige en stor tak til det lokale erhvervsliv, som her bakker så flot op om den militære musik”, siger Steen Wrist. 

Dorthe Gerlach er måske umiddelbart ikke lige en sangerinde, som man forbinder med militærmusik. Dorthe Gerlach fik sit gennembrud med bandet Hush og siden har hun gjort sig bemærket med en flot solistkarriere, hvor hun har serveret egne sange til publikum skrevet i selskab med medmusiker og ægtemand Michael Hartmann. Til nytårskoncerterne kommer publikum også til at nyde Dorthe Gerlachs sange.

“Jeg tror, det bliver noget helt anderledes, og at mine sange får helt andre farver. Normalt når vi skriver sange, så er det centreret omkring et klaver og en akustisk guitar. Nu bliver musikken arrangeret til blæsere. Det bliver megaspændende og fedt at høre sangene på en anden måde”, siger Dorthe Gerlach.

Koncerten afholdes den 19. Januar i Eksercerhuset, Øster Voldgade 18, 7000 Fredericia

Koncerten arrangeres af foreningen Fæstningsbyen Fredericias Venner.