Kort Nyt

Ny formand i Naturpark Lillebælt inviterer til foredrag om ålegræs

Ny formand i Naturpark Lillebælt, John Nyborg, inviterer til nytårskur og til foredrag om ålegræs 1. februar. Ålegræs har stor værdi for vores havmiljø, og derfor vil naturparken gerne dele viden og erfaringer om fx udplantning af ålegræs. Du kan følge med på video hjemmefra.

Naturpark Lillebælt afholder igen i år nytårskur. En tradition, hvor formandsskabet skifter fra den ene kommune til den anden, og hvor alle aktører i naturparken får ny fælles viden om havmiljøet.

Temaet i år er ålegræs

På årets nytårskur 2022 får naturparken besøg af Mogens R. Flindt, Lektor, PhD, Forskningsleder, SDU og Klaus Balleby, Biolog og projektleder, Vejle Kommune. De vil fortælle om ålegræs, og hvilken betydning denne plante har for havmiljøet, og hvordan man i praksis arbejder med udplantning af ålegræs, som det fx sker i projektet Sund Vejle Fjord.

Ny formand i Naturpark Lillebælt og byrådsmedlem i Fredericia Kommune John Nyborg forklarer:

  • Udplantning af ålegræs kan være en af løsningerne til at hjælpe et presset havmiljø. Jeg tror vi skal gøre flere ting for at hjælpe biodiversiteten i havet og for at få en bæredygtig tilgang til vores brug af havet. I Naturpark Lillebælt skal der også udplantes ålegræs i den nærmeste fremtid, så det er oplagt at lytte til erfaringer fra vores naboer i Vejle, og til Mogens Flindt, som er en af dem der ved mest om ålegræs i hele Danmark.

Følg med på video-link

Nytårskuren foregår efter corona-retningslinjer på Scenekunsthøjskolen Snoghøj ved Fredericia, hvor alle aktører i det store naturpark-netværk er inviteret. Man kan dog også blive hjemme og følge med via video-link. Hvis du er interesseret i nytårskuren og foredraget, så kan du følge med via link..

Nytårskur og foredrag sker 1. februar 2022 kl. 1730 – 1900.

Klik her for at deltage i mødet