FREDERICIA

Nu kan du igen blive hurtigtestet i Fredericia

Onsdag åbner Det Grønne Rum dørene til Hurtigtest for Corona

Fra i morgen kan du igen snuppe en hurtigtest, også kendt son lyntest – i Det Grønne Rum i Danmarksgade 13.

Husk at du skal bære mundbind ved test.

Åbningstiderne er som følger:

Hverdage: kl. 10.00-18.00

Lørdage: kl. 10.00-14.00

Region Syddanmark genåbnede 1. november de første tre af 22 hurtigteststeder i regionen. Senest 12. november vil der være oprettet hurtigteststeder i alle regionens 22 kommuner, så borgerne nemt og hurtigt kan få adgang til at blive testet.

COVID-19-smitten stiger i hele landet. Derfor genindføres muligheden for hurtigtest. I Region Syddanmark genåbner de første hurtigteststeder igen fra den 1. november.

Koncerndirektør i Region Syddanmark Kurt Espersen siger:

– De nationale sundhedsmyndigheder har vurderet, at den øgede smitte giver anledning til at opruste testkapaciteten i alle regioner. I Region Syddanmark er det Carelink, der står for at udføre hurtigtestene. De er sammen med kommunerne godt i gang med at genåbne rundt omkring i regionen, så alle syddanskere har mulighed for at blive hurtigtestet og dermed kan hjælpe med at nedbringe smitten og bryde smittekæder henover efteråret og vinteren.

PCR-testkapacitet øges også

Udover genindførslen af hurtigtest har de nationale sundhedsmyndigheder også bedt regionerne om at opruste på PCR-testkapaciteten.

I de kommende uger vil regionen ansætte mere personale i forbindelse med oprustningen.

Adresser og præcise åbningstider for PCR-testcentrene og regionens mobile PCR-biler kan findes på kortet med teststeder på coronasmitte.dk