FREDERICIA

Mød Amalie Smith i Søndervold: Artist Talk om lydkunstværket Radio Sfæren

Af Mads Wiig Ehmsen - mwe@danmarkc.tv

Mød kunstneren Amalie Smith i parken Søndervold

Den 15. maj får du mulighed for at møde den prisbelønnede kunstner og forfatter Amalie Smith, kvinden bag det fascinerende lydkunstværk Radio Sfæren i Søndervold.

Fredericia Bibliotek og Kanalbyen inviterer til en spændende artist talk, hvor du kan dykke ned i Amalie Smiths kreative univers og høre hendes tanker bag det stedsspecifikke værk, der forvandler Søndervold til en levende lydkulisse.

Skabt til Fredericias nye park

Arrangementet finder sted onsdag den 15. maj kl. 17.00 og indledes med ca. 15 minutters lytning til lydværket Radio Sfæren. Herefter fortæller kunstneren om værket, som hun har skabt helt specielt til parken, allerede inden den åbnede for to år siden.

– Lydværket vil tage udgangspunkt i Fredericia og i Søndervolds fortid og nutid – altså både stedets særlige historie og det, at man bygger en hel lille biosfære op fra grunden, som jeg synes er en meget spændende tanke, sagde Amalie Smith tilbage i 2021, da hun var blevet enig med Fredericia Kommune og Kanalbyen i Fredericia om at realisere Radio Sfæren.

Det komplicerede lydværk tager form af en radiostation, der spiller live på internettet døgnet rundt. Lydfladen består af fire lag med mange timers tale, musik og naturlyde, som i kraft af en særlig algoritme kombineres på stadigt nye måder afhængig af vejrforholdene og døgnets rytme.

Radio Sfæren er det seneste i rækken af kunstværker, som i kraft af Kanalbyens kunststrategi integreres i bygninger og byrum, og det eneste, som ikke har noget fysisk udtryk.

Det er gratis at deltage i artist talk’en med Amalie Smith, men man skal bestille billet på bibliotekets hjemmeside på forhånd. Mødestedet er Orangeriet i Byhaverne Søndervold, og der serveres forfriskninger til arrangementet. Foto: PalmePHOTO

Gratis deltagelse med billetbestilling

Arrangementet er gratis, men kræver forhåndstilmelding via Fredericia Biblioteks hjemmeside.