Læserdebat

Mere natur i børnehøjde, tak!

Maria Sloth, Byrådskandidat for Enhedslisten Kongensstræde 477000 Fredericia, har startet en debat omkring natur i børnehøjde

Fredericia er fyldt med grønne åndehuller,  som skaber ro og liv for både mennesker og dyr. 

Vi skal værdsætte og beskytte de lækre naturområder vi har, og gerne skabe endnu flere af dem.

Skoler og daginstitutioner er allerede i dag rigtig gode til at benytte naturen.

Ikke mindst under corona så man dagligt klasser eller børnehavegrupper på stranden, volden og i skoven.

Den tilgang skal vi fortsætte og opkvalificere.

I Enhedslisten så vi gerne, at der blev ansat en naturvejleder i hvert distrikt, som kan hjælpe med at formidle viden om og glæden ved naturen i børnehøjde.

Sammen med Det Grønne Rum (som vi har fået vedtaget skal etableres i Madsbyparken og bruges til læring og ubdervisning i natur og miljø) giver det gode muligheder for naturdage eller hele forløb med læring om naturen.

Og så skal vi skabe endnu mere natur, der kan opleves. 

Flere “vild med vilje” områder både i byer og på land. Frugttræer og bærbuske som fredericianerne må plukke af og smage på. Endnu mere skovrejsning.

Alt dette vil gavne oplevelsen af at bo og leve i kommunen, det vil gavne dyrelivet og ikke mindst klimaet. 

Og så vil det sikre renere luft og drikkevand og forhåbentlig forståelse for og glæde ved naturoplevelser for den næste generation.

Rammer for deltagelse i debat:
På DanmarkC TVs sociale medier, ønsker vi borgeren mulighed for en fri og saglig debat. For at sikre en god debat, modererer vi indholdet for at holde en sober tone. Dette praktisere vi, ved at fjerne kommentarer, der efter vurdering er nedladende, chikanerende eller indeholder hadefuld retorik. Hvis disse etiske rammer overtrædes, kan man risikere at blive udelukket fra debatten. Vi oplever at mange benytter den åbne mulighed for at komme til orde - hvis vi overser en kommentar, som du mener overskrider vores rammer for etik, så send os et tip. Hvis du er blevet udelukket fra debatten, for en overskridelse af vores retningslinjer, - og er du uenig heri? Så kan du kontakte Vores redaktion på tv@danmarkc.tv