Home FREDERICIA Maskiningeniøruddannelse flytter til Fredericia
Maskiningeniøruddannelse flytter til Fredericia

Maskiningeniøruddannelse flytter til Fredericia

0

Uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen har tidligere godkendt 41 nye uddannelser, hvor tre ud af fire skal ligge uden for de store byer. Den 27. maj præsenterede hun, sammen med indenrigs- og boligminister Kaare Dybvad Bek og statsminister Mette Frederiksen, de nye uddannelser på et pressemøde live fra Foulum, omkring en times kørsel fra Aarhus.

Og det handler om at skabe levende lokalsamfund.

Man har gennem de seneste mange årtier valgt at centralisere uddannelserne. Det vil sige, at man har samlet dem et sted, for at spare penge. På dagens pressemøde kom det eksempelvis frem, at man vil flytte en pædagoguddannelse til Holbæk, hvor man i 2008 lukkede et lærerseminarium på grund af, at der ikke var nok studerende.

Det vil regeringen forsøge at imødekomme ved, at skabe mere levende lokalsamfund hvor det skal være billigere og nemmere at købe bolig og regeringen så gerne der kom flere ungdomsboliger i lokalsamfundene, så der også bliver attraktivt for de unge, uden for de store byer i landet.

Kaare Dybvad Bek, Indenrigs- og Boligminister, udtalte under pressemødet, at:

“Man skal kunne låne på landet som man kan i byerne”.

Heller ikke i Fredericia er det anderledes, ildsjæle har forsøgt at holde de unge i byen gennem de mange år, uden held. Centraliseringen har om noget været med til, at de unge har valgt Fredericia fra, og ingen på lokalt plan har magtet opgaven med, at få de unge til at blive, eller flytte til byen.

Fredericia er en af de byer som er så heldige, at få uddannelse til byen, hvis de nødvendige praktikpladser kan skaffes. Der er tale om maskiningeniøruddannelsen som skal være med til, at skabe et videregående uddannelsesmiljø i Fredericia.

2 milliarder kroner over de næste to år. Det vil forsøget med at bremse centraliseringen koste landet, og pengene vil regeringen eksempelvis finde ved at skære ned på de engelsksprogede uddannelser.

Fredericia kommune skriver om den nye uddannelse:

Fredericia tiltrækker maskiningeniøruddannelsen

Den nye maskiningeniøruddannelse imødekommer stigende efterspørgsel fra det lokale erhvervsliv og styrker Fredericia som uddannelsesby

Unge kan se frem til at tage maskiningeniøruddannelsen i Fredericia. Torsdag den 27. maj løftede regeringen sløret for deres udflytningsplaner, og at det netop blev maskiningeniøruddannelsen, som kommer til Fredericia glæder borgmester Steen Wrist. 

”Maskiningeniøruddannelsen passer som fod i hose her i Fredericia, hvor vi har mange erhverv, som netop har brug for maskiningeniører. Det er også med til at forme Fredericia til en endnu mere attraktiv uddannelsesby, da den både tiltrækker flere unge og giver fredericianerne et bredere lokalt udbud af uddannelser” , siger Steen Wrist, borgmester i Fredericia Kommune.

For at spille Fredericia ind i forhandlingerne »et Danmark i endnu bedre uddannelsesbalance« har Uddannelsesudvalget sendt et brevtil Uddannelses– og forskningsministeren, Indenrigs- og boligministeren og Børne- og undervisningsministeren. Ud over brevet har ministrene også modtaget støtteerklæringer fra UCL Erhvervs- og Professionshøjskole, Fredericia Maskinmesterskole, Business Fredericia, Bank Data og Dansk Shell, som alle bakker op om etableringen af nye uddannelser og uddannelsespladser i Fredericia. 

Uddannelse styrker Fredericia som uddannelsesby

Uddannelsesudvalget har siden 2017 arbejdet med at udvikle Fredericia som uddannelsesby. Med en uddannelsesvejledning i særklasse, et sprudlende ungdomsliv og et kommende uddannelsescampus har Fredericia skabt grundstenene til at etablere nye uddannelser og uddannelsespladser i byen. Glæden er derfor også stor hos formand for Uddannelsesudvalget Pernelle Jensen. 

”Fredericia er i rivende udvikling, både hvad angår uddannelsesområdet og vores lokale erhvervsliv, som hungrer efter flere tekniske uddannelser. Den nye uddannelse er også med til at skabe et endnu bedre uddannelsesmiljø for alle de studerende. Jeg er derfor godt tilfreds med, at regeringen har lyttet og ser gode muligheder for maskiningeniøruddannelsen i Fredericia. Vi er i hvert fald klar til at tage godt imod den” , siger Pernelle Jensen, formand for Uddannelsesudvalget.