Kort Nyt

Mælkekasser på afveje: Kampagne fra Arla skal få dem hjem igen

Af Mads Wiig Ehmsen - mwe@danmarkc.tv

Arla beder danskerne om hjælp til at indsamle forsvundne mælkekasser i en ny landsdækkende kampagne

Hvert år forsvinder tusindvis af de velkendte grønne og sorte mælkekasser fra Arla.

Men nu kalder Arla mælkekasserne hjem. Det er nemlig både CO2e-tungt og dyrt at producere de 250.000 nye kasser, der årligt skal erstatte de forsvundne. Som tak for hver returnerede mælkekasse donerer Arla 5 kroner til Arla Fondens arbejde med at inspirere og uddanne børn og unge i sunde og bæredygtige madvaner.

Det oplyste virksomheden i en pressemeddelelse i fredags.

Tårne af mælkekasser i børnehaver, opbevaring bag på knallerten eller sorteringskasser på lageret. Arlas mælkekasser er vældig praktiske, og måske netop derfor forsvinder tusindvis af mælkekasser hvert eneste år. Faktisk skal Arla hvert år producere hele 250.000 nye mælkekasser for at gøre det ud for de glemte, slidte eller forsvundne kasser.

Derfor kalder Arla nu de ikoniske grønne og sorte mælkekasser hjem. Det er nemlig både CO2-tungt og dyrt at producere tusindvis af nye kasser hvert år, frem for at genbruge de mange brugbare mælkekasser, der findes rundt omkring i det danske land.

Arla Danmarks direktør, Henrik Lilballe Hansen ser gerne mælkekasserne komme “hjem” igen. Foto: Arla Foods

Henrik Lilballe Hansen, Arla Danmarks direktør, udtrykker det således:

– Selvom der er noget nostalgisk og hyggeligt over at se en mælkekasse bag på en knallert, har vi brug for dem til at transportere mælk i. Mælkekasserne har en levetid på 20 år, så det er ærgerligt, hvis de står og samler støv et sted fremfor at blive brugt til at transportere mælk og yoghurt, siger Henrik Lilballe Hansen, der landedirektør for Arla i Danmark og fortsætter:

– Vores mælkekasseindsamlinger nyder altid stor opbakning fra danskerne, og det håber vi gentager sig i år, så vi kan få så mange mælkekasser retur som muligt. Og som tak for hver returnerede mælkekasse vil vi igen i år donere 5 kroner til Arla Fondens arbejde for sunde og bæredygtige madvaner til børn og unge.

Storkøkkener kan få chaufføren til at bringe kasser hjem, det samme gælder for daglivarebutikker, og private kan aflevere mælkekasser på afveje, ved deres lokale købmand, og ved genbrugsstationerne rundt omkring i landet.

Arlas indsamling af mælkekasser vil køre hele 2024.

  • Arla producerer hvert år 250.000 nye mælkekasser som erstatning for slidte og forsvundne mælkekasser
  • Mælkekassernes levetid er estimeret til 20 år
  • Arla donerer 5 kr. per indsamlet mælkekasse til Arla Fondens arbejde med at inspirere og uddanne børn og unge i sunde og bæredygtige madvaner.
  • Arla Fonden blev etableret i 2012 af Arla Foods, som hvert år donerer 10 millioner kroner til fondens arbejde med at inspirere børn og unge til gode, sunde og bæredygtige madvaner gennem involverende læringsaktiviteter, hvor børn og unge kan fordybe sig i mad, råvarer, måltider og bæredygtighed.
  • Arla Fonden arrangerer eksempelvis Madlejr, hvor 6.-8. klasser kan komme på madlejrskoler, og Madværksteder ude på skolerne. Arla Fonden udgiver også den årlige analyse Børn, Unge og Mad.