FREDERICIA

Louise og Tobias skal med til Prins Christians fødselsdag

Af Mads Wiig Ehmsen - mwe@danmarkc.tv

Det var en svær opgave for juryen, da de skulle udvælge to unge til at repræsenterer Fredericia Kommune til Prins Christians fødselsdag

Til at repræsentere Fredericia Kommune har juryen, der bestod af borgmester Steen Wrist, rektor Lars Hansen fra EUC Lillebælt og Jesper Bjerrisgaard, formand for Fredericia Håndværkerforening, valgt Louise Windeballe Jensen og Tobias Aaquist, oplyses det fra Fredericia Kommune i en pressemeddelelse.

Søndag den 15. oktober 2023 fylder Hans Kongelige Højhed Prins Christian 18 år, og 200 unge fra hele landet er inviteret til at deltage i fejringen. Fra Fredericia deltager Louise og Tobias i fødselsdagen på Christiansborg Slot.

– Juryen har været samlet, og det har været en svær opgave, for vi har fået rigtig mange gode ansøgninger. Men juryen endte med at finde to unge, som, de vurderer, opfylder kriterierne bedst, siger kommunaldirektør Thomas Jaap.

Louise er 19 år og er studerende på Grundforløb 2 på EUC Lillebælt som personvognsmekaniker. Hun har siden barndommen haft en stor passion for biler og drømt om en dag at arbejde som mekaniker.

– Hvis jeg kan inspirere bare én person til at tro mere på sig selv og gå efter sine drømme, så er det det hele værd. Og tro mig, hvis jeg kan finde min plads og trives i et mekanikerværksted, kan andre også!, siger Louise.

Tobias Aaquist er 19 år og er ved at uddanne sig som social- og sundhedsassistent på SOSU-skolen i Fredericia. Tobias er også en aktiv del af skolen rollemodelkorps Ung i velfærd.

– Da jeg skulle vælge uddannelse, manglede jeg viden om uddannelsen, så derfor valgte jeg at blive rollemodel og tager ved siden af min uddannelse ud på blandt folkeskoler og fortæller om, hvad uddannelsen går ud på, fortæller Tobias.

Med udsigten til, at Danmark kommer til at mangle tusindvis af erhvervsuddannede unge, havde Fredericia Kommune valgt at give unge fra erhvervsuddannelserne et ekstra klap på skulderen. Det fik de ved DM i SKills 2023, hvor Fredericia Kommune var vært. Og nu får de endnu et med denne invitation til at deltage i Prins Christians 18-års fødselsdag.

Fredericia Kommune modtag 19 ansøgninger til at deltage i Prins Christians fødselsdagsfejring på Christiansborg Slot.