TAULOV

Lions Club Elbo og Lillebælt Halvmarathon har stor gavn af hinanden

Af Steen Knudsen - stkn@danmarkc.tv

Medlemmer af Lions Club Elbo har gennem flere år været ivrige deltagere i Lillebælt Halvmarathon, en test af udholdenhed og viljestyrke. Ikke på løbesiden – men på supportersiden!

Nogle gange omtales vandbærer i sporten en smule nedladende, men når det kommer til den indsats Lions Club Elbo yder, er det næsten overlevelseshjælp til de mange løbere.

Væskedepot nr 2
På Snoghøjvej opstillede medlemmerne fra Lions Elbo Elbo “Væskedepot nr. 2″, der lå 10,5 km fra startlinjen i Middelfart.

Depotet bestod af 2 sektioner med 6 borde i hver – første sektion med energidrik. Anden sektion med vand.

I alt 6.000 krus blev fyldt med vand og fordelt på 10 borde i 3 lag.

Foto: Lions Club Elbo.

“Starten på opstilling af væskedepotet gik kl. 11.00 og var klar til de første “walkere”, der passerede væskedepotet mellem kl. 12.45 – 13.15 og til løberne, der passerede væskedepotet mellem kl. 13.45 og 15.00,” fortæller Hans Henrik Hansen der er YCE Kontaktperson for Lions Club Elbo til DanmarkC TV.

Der er fart på
Efter sidste løber var passeret blev depotet pakket sammen, gaden ryddet for tomme krus og medlemmer fra Lions Club Elbo kunne igen i år sætte “flueben” ved endnu et af de arrangementer, de deltager i for at tjene og samle penge ind til klubbens Aktivitetkasse. 

Lions arbejder ikke gratis
Lions Club Elbo medlemmer arbejder indædt for at tjene penge, som de giver væk igen! Hans Henrik Hansen forklarer: “En Aktivitetskasse, der rummer indsamlinger fra “Vi panter Taulov/Skærbæk, Bagagerumsmarked og ikke mindst den årlige tradition – Nytårskoncerten i Taulov Kirke med kendte kunstnere. Alle indsamlede midler doneres til lokale formål som – Årets Borger, Youth Camp & Exchange (Ungdomudveksling), lokale sportsudøvere o.a..”

Glæde ved løbsledelsen
Lillebælt Halvmarathon er vældig godt tilfreds med den ihærdighed som Lions Club Elbo yder, og har sendt et beløb afsted, som Hans Henrik Hansen ikke røber størelsen af til DanmarkC TV.

Foto: Lions Club Elbo.

Donationer i 2023
DanmarkC TV dækkede udnævnelsen til Årets Borger, der i 2023 blev Jan Schoubo. Med hædderen følger et kontakt beløb, som i helt i Lions ånd ikke kan beholdes, men finde vej til endnu en modtager som kan få en kontant glæde ved pengebeløbet.

Det lokale judo-talent Oliver Due Nørskov fik i 2023 et beløb til hjælp til blandt andet en tre ugers træningslejr på International Budo University, Japan.

Fakta
Lions Clubs International er verdens største private humanitære hjælpeorganisation. Organisationen har 1,4 millioner medlemmer i 208 lande og blev i 2007 kåret som verdens bedste NGO af Financial Times. Lions arbejder med nationale og internationale hjælpeprojekter, fx i forbindelse med katastrofer, ligesom bekæmpelse og forebyggelse af blindhed i udviklingslandene er en af organisationens mærkesager. Overskuddet fra Lions’ indsamlinger og aktiviteter går ubeskåret til projekterne. 
Lions Danmark er en del af Lions Clubs International og har ca. 6.000 medlemmer.