Pressemeddelelse

Liberal Alliance Ungdom vinder Skolevalg 2024

Udgivet af Steen Knudsen - stkn@danmarkc.tv

De danske skoleelever har bekendt politisk kulør til Skolevalg 2024. Liberal Alliance Ungdom er valgets store vinder med 30,15 pct. af stemmerne.

PRESSEMEDDELELSE FRA FOLKETINGET:

Stemningen var højspændt, og humøret i top, da 200 ungdomspolitikere indtog Landstingssalen på Christiansborg for at følge offentliggørelsen af resultaterne for Skolevalg 2024. Valgets helt store vinder i alle 5 regioner blev Liberal Alliance Ungdom, som fik 30,15 pct. af stemmerne. De blev efterfulgt af Danmarks Socialdemokratiske Ungdom, som fik 15,99 pct. af stemmerne, og Venstres Ungdom, som fik 9,81 pct. af stemmerne.

»Vi er ekstremt stolte af at kunne bidrage positivt til skolevalget. Vi er glade for at kunne snakke om vores egen politik og åbenlyst få folk til at kunne lide den. Vi er godt tilfredse på demokratiets vegne – men først og fremmest på vores egne vegne. Vi er virkelig stolte af det resultat,« siger Liberal Alliance Ungdoms formand, Simon Fendinge Olsen.

Ungdomsforsker Jonas Lieberkind fra DPU, Aarhus Universitet, har fulgt afgørelsen tæt. Han udtaler: »Liberal Alliance Ungdom vinder Skolevalg med en markant sejr. Og det er meget interessant. Det fortæller, at mange unge vitterlig har fundet et ståsted i de blå liberale værdier. Men de har ikke flertal for 2/3 dele af de unge vælgere mener noget andet. Deres stemmer er bare bredt fordelt på de øvrige partier, som ikke har den samme klare retning at byde på.«

Se regionale og lokale valgresultater
På skolevalg.dk kan man se og tilgå alle valgresultater for regioner, kommuner og skoler. 

Skolevalg skal styrke elevernes demokratiske dannelse
Skolevalg er et tre uger langt undervisningsforløb, der til forveksling ligner en rigtig valgkamp op til et folketingsvalg. Formålet er at styrke elevernes demokratiske dannelse. Eleverne arbejder undervejs med politiske mærkesager, argumentation, og de deltager i politiske debatter.

Det er fjerde gang, der afholdes Skolevalg for landets 8.-, 9.- og 10.-klasser. Første gang var i 2015. Skolevalg er arrangeret af Børne- og Undervisningsministeriet og Folketinget i samarbejde med Dansk Ungdoms Fællesråd (DUF).

Liberal ungdom festede efter Skolevalget 2024. Foto: ft.dk.