Læserdebat

Lev op til jeres medarbejdergrundlag, Fredericia kommune!

Læserdebat af: Andreas Bjerring Tobiassen, Fredericia og Jakob Thorkild Voss, Middelfart

“Vi gør det ordentligt” og “Vi gør det i fællesskab” er to af de tre pejlemærker, som Fredericia kommunes ledelses- og medarbejdergrundlag baserer sig på. Det lyder pivgodt, men praktiseres det i virkeligheden? Det er desværre ikke, hvad vi har oplevet på det seneste.

To gange har vi måtte læse om vores arbejdsplads, klubben på Damvej, i medierne i stedet for at blive orienteret først. Forrige uge kom der referat fra byrådsmødet – dagplejen skal rykke fra Stjernehuset og ind på Damvej 1. Det undrer os, da det unægteligt vil have en indvirkning på vores vilkår og vores børns hverdag. Hvorfor er vi medarbejdere ikke blevet hørt? Hvis vi ikke er hørt, så går vi ud fra dagplejerne heller ikke er. Hvad med forældrene til dagplejebørnene?

Det virker som en tegnebrætsløsning, som ikke kan føres ud i livet uden alvorlige kompromiser for begge børnegrupper. Mon forældrene har noget at sige? Det kan vel heller ikke være i politikernes interesse at man ødelægger to tilbud, men får de det fulde billede, når de spørger ind til det? Vi har stor tiltro til dagplejens ledelse, men vi kan være i tvivl om de bliver lyttet til, når cheferne og direktørerne har besluttet sig. Det er i hvert fald meget lidt “ordentlighed” og meget lidt “fællesskab”, når tingene trækkes ned over hovedet på de ansatte uden at lade dem komme til orde.

Anden gang, vi læste om min arbejdsplads, var da udvalgsformand Ole Steen Hansen valgte at kaste vores tilbud for 4.- 6. klasse under bussen og lade det være op til diskussion til næste budgetforhandling. Det er så 3. år i træk, at vi skal føle os lukningstruet. Noget som rammer ansatte, men i høj grad også forældre og børn. Har de og vi en fremtid?

Der er ikke meget medarbejderinddragelse i Fredericia kommune, og der er noget hamrende galt i “systemet”, når man sjufter vores input til fordel for en “mig alene vide” politik på toppen af ledelsesgangene. Så kan man skrive nok så fine ting i diverse grundlag, men når realiteten er en anden, er det ikke mere værd, end det  papir det står skrevet på!

Rammer for deltagelse i debat:
På DanmarkC TVs sociale medier, ønsker vi borgeren mulighed for en fri og saglig debat. For at sikre en god debat, modererer vi indholdet for at holde en sober tone. Dette praktisere vi, ved at fjerne kommentarer, der efter vurdering er nedladende, chikanerende eller indeholder hadefuld retorik. Hvis disse etiske rammer overtrædes, kan man risikere at blive udelukket fra debatten. Vi oplever at mange benytter den åbne mulighed for at komme til orde - hvis vi overser en kommentar, som du mener overskrider vores rammer for etik, så send os et tip. Hvis du er blevet udelukket fra debatten, for en overskridelse af vores retningslinjer, - og er du uenig heri? Så kan du kontakte Vores redaktion på tv@danmarkc.tv