Home Læserdebat : Magtmisbrug eller magtfordeling
Læserdebat : Magtmisbrug eller magtfordeling

Læserdebat : Magtmisbrug eller magtfordeling

0

Af : Sune Nørgaard Jakobsen, Spidskandidat og Næstformand, SF Fredericia

De lokalpolitiske udmeldinger vi har set de seneste uger vækker større og større undren. Vi har i Fredericia en tidligere borgmester som har trukket sig i utide, men hvad der mere præcis ligger bag er stadig uvist.

Det er der folk med forstand på den slags, som nok skal få opklaret. Mere bekymrende er at der nu tegner sig et billede af en kommunalbestyrelse som for en dels vedkommende åbenbart ser ud til at have været tildelt statistroller.

Byens borgere kan måbende følge med i udmeldinger om, at det tidligere Økonomiudvalgs sætter sig på noget sagsbehandling som burde have været behandlet i de respektive fagudvalg.

Enkelte medlemmer af dette magtfulde udvalg blev efter borgmesterens afgang ramt af tvivl om, hvorvidt pengene som blev fordelt ved budgetforhandlingerne i 2020 reelt fandtes i virkeligheden.

Det er helt vildt, – er forklaringen at Fredericia i flere år har haft en by konge som borgmester, som har siddet så tungt på magten, at de demokratiske processer blev sat ud af kraft? Det burde i den grad give anledning til selvransagelse.

Det er helt mærkværdigt, at der ikke de foregående år har været et eneste lille pip i offentligheden fra de trykkede medlemmer af økonomiudvalget. I stedet var man “sammen om det ene og det andet”. Rent faktisk kom der ytringer om det stik modsatte.

Der var byrådsmedlemmer som udtalte sig i positive vendinger om den indflydelse og de fingeraftryk man havde opnået som medlem af byrådet. Noget tyder på at der kan have hersket tilstande i lighed med Farum og Brixtofte sagen. Det er ikke første gang i nyere tid at vi i Fredericia har en Borgmester som får bragt sig selv og kommunen i vanskeligheder. Sidste gang var der en Venstre borgmester som måtte gå i utide.

I SF er vi af den mening, at det er på tide der drages lære af erfaringerne således en ny demokratisk kultur kan vinde frem, en kultur hvor politisk uenighed er noget man bliver klogere af.

I SF har vi noteret os at Fredericias nye borgmester Steen Wrist på kort tid har gjort en stor indsats for et kursskifte og en oprydning. Blandt andet har Økonomiudvalget nu afleveret sager til fagudvalgene- og det er godt, – også selv om vi stadig holder fast i at et Socialdemokratisk magtmonopol er skidt for udviklingen i byen.

SF går til valg med ønsket om et rødt og grønt flertal, Fredericia har ikke brug for et nyt borgerligt eksperiment.