Home Læserdebat Læserdebat : Kaos på højt niveau kræver opbakning af medarbejderne
Læserdebat : Kaos på højt niveau kræver opbakning af medarbejderne

Læserdebat : Kaos på højt niveau kræver opbakning af medarbejderne

0

Af : Kirsten Hassing Nielsen, byrådskandidat kv21, Det Konservative Folkeparti

I et åbenlyst kaos som det der hersker lige nu i Fredericia Kommune, må det være byrådets fornemste pligt, og som det mest naturlige i verden at gøre alt for, at få både politik og forvaltning på rette køl igen. Der kan peges på mange faktorer, der gennem tiden har fremkaldt dette kaos, men vi må sige, at fraværet af politisk ledelse, manglende åbenhed, ingen whistleblowerordning og et mangelfuldt samarbejde mellem politikere og forvaltning har bidraget i høj grad til forhold, der kræver sin helt egen genopretningsplan. 

Det er positivt at opleve, at en medarbejderrepræsentant stiller sig åbent frem omkring den usunde kultur. Det hører til sjældenheder at det sker, men desto mere positivt og prisværdigt. Det må samtidig være et udtryk for, hvor meget rod der gennem lang tid har været, og hvor dybt det stikker. Det skal man bekymre sig om på det politiske niveau, og man skal rette blikket indad og bruge sin energi på kulturen, arbejdsmiljøet og opbakning til medarbejderne. Det er uundgåeligt og nødvendigt. 

Uden en sund kultur i forvaltningen når vi aldrig i mål med de politiske visioner og strategier. For det udfører jo ikke sig selv. Og med til kvaliteten af det lokale demokrati hører også et godt arbejdsmiljø for medarbejderne og et tillidsfuldt samarbejde mellem politikere og forvaltning. 

De dygtige medarbejdere der igennem en lang periode har udført deres job på trods af den politiske uro og et usundt klima, som ingen politiker tilsyneladende har reageret på, de medarbejdere skal møde opbakning. 

Den største prioritet lige nu må derfor være at sørge for politisk opbakning til de tilbageværende medarbejdere, som lige nu oplever dette kaos på første hånd. De skal opleve en politisk organisation der først og fremmest anerkender problemernes omfang åbent, tager affære og prioriterer det interne samarbejde. En første handling i opbakning til medarbejderne kunne være at gå i dialog og inddrage medarbejdere og ledere.