FREDERICIA

Læserbrev : Regeringens optræden i mink sagen er pinlig, det er Ellemanns også.

Massemord af raske dyr ofte vist på de sociale medier som direkte dyremishandling, dyr der blev raske igen via antistoffer de har dannet. Et serum institut der siger at COVID-19 vil mutere sig som de almindelige influenzaer gør. Citat fra SSI ” Indtil videre er der er i Danmark fundet fem forskellige grupper eller clustre af minkvarianter (cluster 1-5).” og ” Cluster 5 virus er fundet på fem minkfarme og hos 12 stikprøvepersoner i august og september. Af disse er 11 fra Nordjylland og 1 person på Sjælland,”

SSI’s opdaterede risikovurdering af 3. november 2020, bestilt af Mette F, citat fra rapporten” Der er alene brug for en vurdering af risiko, ikke forslag til mulige løsninger.” viser at den dragne konklusion om nedslagtning af mink erhvervet alene er baseret på regeringens skøn.

Regeringens manglende faglige baggrund, herunder Mogens Jensens viser sig som værende utilstrækkelig til at håndtere komplicerede situationer. Trods det faktum de har utallige politiske rådgivere omkring sig. Fagministre uden reel faglig baggrund dur ikke.

Jacob Ellemann fra V, er af samme skuffe, på under 12 timer blev han sat på plads af land-venstre. Jacob Ellemann har et stort fagligt bagland, men meldte ud uden at rådføre sig med denne, ja han blev pelset af sine egne.

Nye Borgerliges klare holdning er: At avlsdyr skal overleve. Danske minkavlere kan ikke bruge udenlandske avlsdyr. De danske mink er helt exceptionelle og deres skind i den absolutte top internationalt. Det har taget årtier at opbygge en avlsstamme, der leverer den kvalitet.

Lovgivningen SKAL være på plads før nedslåning og dokumenteres med: Overbevisende sundhedsfagligt belæg for, at det er nødvendigt af hensyn til folkesundheden.

Der udbetales fuld erstatning ikke alene til den enkelte minkavler, men også til erhvervets følgevirksomheder. Det vil ikke være tilstrækkeligt med den type hjælpepakker, som regeringen hidtil har stillet erhvervslivet i udsigt.

Sæt raske avls dyr ikke i isolation på en af vore øer, sikre raske besætninger via over-dække eller andet. Dansk minkavl er blandt de bedste og dyrevelfærdsvenlige i verden. Det er en milliard eksportforretning, det er livsgrundlaget for tusindvis af danske familier og en vigtig eksport indtægt. Penge vi har hårdt brug for grundet regeringens fråsende med Covid-19 midler til et ofte ikke bæredygtig del af dansk erhvervsliv.

Nye Borgerliges formand, Pernille Vermund, siger på Twitter:

“Regeringen får ikke Nye Borgerliges opbakning til at haste endnu en lov igennem, der flytter endnu mere magt til Mette Frederiksen og ministrene,”

Moralen er: Svage politikkere giver stærke embedsmænd, spin doktorer og mærkelige beslutninger.

Poul Rand, Calvinsvej 34, 7000 Fredericia.

Rammer for deltagelse i debat:
På DanmarkC TVs sociale medier, ønsker vi borgeren mulighed for en fri og saglig debat. For at sikre en god debat, modererer vi indholdet for at holde en sober tone. Dette praktisere vi, ved at fjerne kommentarer, der efter vurdering er nedladende, chikanerende eller indeholder hadefuld retorik. Hvis disse etiske rammer overtrædes, kan man risikere at blive udelukket fra debatten. Vi oplever at mange benytter den åbne mulighed for at komme til orde - hvis vi overser en kommentar, som du mener overskrider vores rammer for etik, så send os et tip. Hvis du er blevet udelukket fra debatten, for en overskridelse af vores retningslinjer, - og er du uenig heri? Så kan du kontakte Vores redaktion på tv@danmarkc.tv