FREDERICIA

Kong Frederik havde tid til at lege med Ina og Johan

Af Steen Knudsen - stkn@danmarkc.tv

Vi skulle lege ærteposeleg,” forklarede Johan, og det er en leg de har med fra Kringsminde Museumsgaard

Og Ina fortæller, at “Han klarede sig rigtig godt” – Kongen, altså. Og skal Kong Frederik beskrives med Ina’s og Johans ord, er det “meget sød” og “meget sjov“! Meget flottere kan vores Konge næppe omtales af sine yngste undersåtter.

Fredericianerne oplevede en storsmilende Konge der gav hånd og mange joviale high five på sin vej fra Cirkelbroen, under One mile løbet og ved målstregen ved Danmarks Port. Men det var også en såre ærlig Konge, der kunne fortælle at hans kendskab til Fredericia ikke var overvældende. Dog: “Fredericia er skabt til en masse udsigt, og man får en masse udsyn,” var Kong Frederiks beskrivelse af Fredericia efter landgangen.

Royal Run i Fredericia
Fredericia er bare så klar,” lød det fra Peder Tind (V) da han med sin familie ankom til Rådhuset. Royal Run har været placeret under Kultur- og Idrætsudvalget, hvor Peder Tind er formand. Politikere og embedsmænd har uden tvivl været på overarbejde, men det har været prisen værd: Der var ingen mislyde ved det gigantiske arrangement.

Folkefest
Den 6. september 2023 udtalte Peder Tind: “Og Royal Run ’24 bliver en unik oplevelse og folkefest, hvor alle kan være med.”. Og sjældent har Fredericia festet så meget på pladser, stræder og gader. Alle der ville, kunne være med som løbere, motionister, tilskuere – eller være blandt de 700 frivillige som var overalt.

Dannebrog
Det var ikke nogen hemmelighed, at Kong Frederik skulle komme ad søvejen, men for mange nok en overraskelse, at Dannebrog sejlede til Gammel Havn efter Kongen i chaluppen var sejlet i land. Kongeskibet ligger i stadig i Gammel Havn kl. 20.40 – fremgår det af MarineTraffic.com.

Kongen kom i mål
og det gjorde Fredericia også. Fredericia har – igen – bevist, at byen kan klare selv de største arrangementer.

Østerstrand fyldt med mennesker, da den Kongelige chalup sætter Kong Frederik X i land. Foto: DanmarkC TV.