Kort Nyt

Kanalbyen i Fredericia: Boligmarkedet blomstrer

Af Mads Wiig Ehmsen - mwe@danmarkc.tv

Salg og udlejning af boliger i Kanalbyen i Fredericia har taget fart i 2024. Flere boliger er blevet solgt i de første fem måneder af året end i hele 2023, og der er nu kun få ledige boliger tilbage

Kanalbyen i Fredericia oplever et sands boligsalgsboom. I de første fem måneder af 2024 er der solgt flere ejerlejligheder i Promenaden end i hele 2023. Samtidig er Carolinelunden tæt på fuldt udlejet, og alt i alt er næsten 95% af Kanalbyens boliger nu beboet, det oplyses i et nyhedsbrev fra Kanalbyen.

Promenaden: Hurtigt udsolgt

Byggeriet Promenaden med 56 ejerlejligheder fordelt på tre huse langs nordsiden af Frederiks Kanal har vist sig at være yderst populært. Ejendomsmægler Mette Hjære fra homeprojekt fortæller:

– Det første hus er helt udsolgt, der er bare 3 boliger tilbage i det andet og 11 ledige i det sidste hus. Vi har indgået en hel del handler i år, og vi oplever, at kunderne viser glæde og er fulde af optimisme. Og så er det ikke kun de lokale men også folk uden for Fredericia, der henvender sig. Der er i det hele taget en pæn opblomstring i boligmarkedet i hele byen, lyder det fra Mette Hjære.

Lejeboligbyggeriet Carolinelunden. Foto: Andreas Omvik

Carolinelunden: Næsten fuldt udlejet

På den modsatte side af kanalen ligger AP Pensions Carolinelunden med 143 lejeboliger i varieret arkitektur og grønne gårdrum. Her er der nu kun få ledige boliger tilbage. En af beboerne er 67-årige Jan Jespersen, der flyttede ind med sin kone Lone Jespersen i sommeren 2023. De nyder den nemme adgang til byens faciliteter og den hyggelige atmosfære i Kanalbyen:

– Vi er så tæt på alting. Der er Tøjhuset 400 meter oppe i byen, hvor der er musik, og vi elsker også at komme på streetfood. Det er nemmere nu, at vi bare kan gå ind i byen, udtaler Jan Jespersen i nyhedsbrevet.

MiniCO2 Etagehusene: Fokus på CO2-besparelser

Kanalbyens seneste skud på boligstammen er Realdania By & Bygs udlejningsboliger i MiniCO2 Etagehusene. Byggerierne har fokus på CO2-besparelser og ressourceforbrug i byggeriet, og der er aktuelt otte ledige boliger ud af ti.

Potentiale for nye investorer

Projektdirektør i Kanalbyen P/S Peter Kirketofte er glad for den positive udvikling:

– Tæt på 95 % af boligerne i hele Kanalbyen er nu solgt eller lejet ud, og jeg tror, at det kommer til at gå stærkt med resten. Det er virkelig glædeligt. Det betyder også, at der nu er et stort potentiale for, at flere investorer kan komme til at bygge nogle flere af de ca. 1.200 ejer- og lejeboliger, som Kanalbyen skal rumme foruden byggeri til erhverv, kultur og detailhandel, siger Peter Kirketofte.

Kanalbyen i Fredericia udvikles i et partnerskab mellem Fredericia Kommune og Realdania By & Byg. Projektet skal omdanne tidligere industriområder mellem Fredericias bymidte og vandet til en attraktiv og levende bydel.